Hoe verhoog je je zelfvertrouwen?

HOE VERHOOG JE JE ZELFVERTROUWEN?

Ben je onzeker over hoe je eruitziet? Onzeker over je werk, onzeker of je wel een goede vader of moeder bent, onzeker of je wel uit je woorden kunt komen, onzeker of het werk wel goed genoeg is wat je aflevert. Onzeker of je wel de prestatie kunt leveren die van je wordt verwacht?

Wij mensen hebben allemaal onze onzekerheden. Dat is prima zolang het je maar niet belemmert in je dagelijkse functioneren en ten koste gaat van de kwaliteit van jouw leven. 

LOOP NIET WEG VOOR JE ONZEKERHEID 

Wanneer je je onzeker voelt en weinig zelfvertrouwen hebt voelt dat doorgaans niet fijn. Je wilt dat het nare gevoel zo snel mogelijk weggaat. Misschien probeer je je juist naar buiten toe wel zelfverzekerd voor te doen terwijl het van binnen heel anders voelt.

ZEG DAT HET NIET ZO IS 

Stiekem hoop je misschien wel dat de ander zegt dat je het goed doet. Dat hij jouw zorgen en negatieve gedachtes over jezelf wegneemt, zodat je je weer wat beter gaat voelen. 

Maar wat als die ander dat niet zegt of als je juist kritiek krijgt. Ga je je dan nog beroerder voelen?

ZELFVERTROUWEN KRIJG JE DOOR TROUW TE ZIJN AAN JEZELF!

Trouw zijn aan jezelf betekent dat je luistert naar je eigen innerlijke wijsheid. Diep vanbinnen weet je wat wel of niet goed voor jou is, wat wel en niet waar is, wat je wel of niet wilt en wat wel of niet voor jou werkt. 

Laat je behoefte aan de waardering of de mening van de ander dus los en vertrouw op je diepste zelf.

JE LICHAAM WIJST JE DE WEG 

Je vraagt je nu misschien af hoe je dat doet, vertrouwen op je diepste zelf. Het antwoord is eenvoudig, laat je leiden door je lichaam, je lichaam spreekt namelijk altijd de waarheid.

Pijn in je rug, schouders, maag of darmen wijst er vaak op dat je onvoldoende vertrouwt op jezelf. Laat het eerste pijntje een trigger voor je zijn om te onderzoeken waar je jezelf in de kou zet, laat intimideren of te veel afhankelijk maakt van anderen.

Belangrijk is dat je een goed contact hebt met je lichaam en in staat bent om de allereerste signalen waar te nemen en niet langer te negeren. Op die manier voorkom je dat je lichaam je helemaal stilzet. 

Ja ik wil mijn zelfvertrouwen graag opkrikken

Ik heb weinig zelfvertrouwen en dat maakt mij angstig

Ik weet wat ik moet doen om mijn zelfvertrouwen te verhogen maar het lukt niet

Ik wil beter leren voelen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze lezing


Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

In 2019 is Monique Verhoef uitgeroepen tot één van de Top 10 Voices LinkedIn in Nederland. Lees hier meer

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!