Hoe stop je met piekeren?

De meest gestelde vraag van het afgelopen jaar, ‘Hoe stop ik met piekeren?’ Je hoofd zit vol en loopt over, het lukt maar niet om rust te krijgen in je hoofd. Hoe stop je met je zorgen te maken?

Piekeren is slecht voor onze gezondheid.

Van piekeren wordt je doodmoe, het kost veel energie en het kan je batterij helemaal leegtrekken. Piekeren is ook slecht voor onze gezondheid. We kennen niet voor niks de uitdrukking ‘Je dood piekeren!’

Piekeren is een ware plaaggeest.

Je denkt ik wil niet piekeren en je zoekt afleiding. Maar voordat je het weet zit je toch weer in je hoofd en ben je weer aan het piekeren. Je kunt het gewoonweg niet stoppen.
Op het moment dat je naar bed gaat, spoken er weer allerlei gedachtes door je hoofd. Piekergedachtes die ervoor zorgen dat je niet kunt slapen. Je blijft de dingen die gebeurd zijn maar in je hoofd herhalen en je vraagt jezelf af ‘Had ik niet beter zus of zo? Heb ik er wel goed aan gedaan? Wat zullen ze wel niet van mij denken? Of je maakt je zorgen over dingen die nog gaan komen. Je vraagt jezelf af of je iets wel kunt of durft. Je maakt je zorgen hoe iemand gaat reageren of dat je je rekeningen nog wel kunt betalen.

Als een soort van pop-ups ploppen er allerlei gedachtes op.

Piekergedachtes zijn er gewoon en zijn niet te stoppen. Het kan voelen alsof er een vogel gevangen zit in je hoofd en alle kanten opfladert. Je wilt het liefst de vogel vrij laten maar je weet alleen niet hoe.

Ons denken kunnen we niet stoppen maar je hebt wel invloed op hoeveel aandacht je je piekergedachtes geeft.

Op het moment dat je merkt dat je weer aan het piekeren bent kun je bewust het besluit nemen om hier niet langer in mee te gaan. Je zet denkbeeldig een rood kruis door je piekergedachtes en zegt ik heb nu geen tijd voor jullie. Probeer niet je gedachtes weg te drukken of ertegen te vechten want dan komen ze des te harder terug. Alles wat je aandacht en energie geeft groeit uiteindelijk.

Op het moment dat je besluit je niet langer mee te laten slepen door je piekergedachtes komt er ruimte in je hoofd en kan de vogel uitvliegen!

Wat te doen als het niet lukt en je toch in je hoofd blijft zitten?

Het kan zijn dat bovengenoemde oefening maar deels of niet werkt voor jou. Dit komt omdat 95% van onze gedachtes onbewust zijn. Je wilt er bijvoorbeeld niet aan denken dat je je baan verliest en toch denk je het. Je wilt graag positief denken en toch voel je je niet positief. Dit gebeurt onbewust, niemand kiest er bewust voor om zich down, depressief of verdrietig te voelen.

Je kunt er dus bewust voor kiezen om je piekergedachtes geen aandacht te geven maar als je onderbewustzijn gelooft dat dit niet werkt voor jou of dat je nu eenmaal zo bent, dan wint het onderbewustzijn en lukt het niet om het piekeren te stoppen.

Je onderbewustzijn wint het altijd van jouw bewuste wil.

Wanneer het dus niet lukt om te stoppen met piekeren dan is het zeer waarschijnlijk dat je onderbewustzijn dit op de een of andere manier tegenhoudt.

Door middel van Bio Energetische therapie wordt jouw onderbewustzijn in balans gebracht met jouw wil. En zodra jouw onderbewustzijn hetzelfde wil als jouw bewustzijn kun je gaan realiseren wat je wil. Of dat nu is stoppen met piekeren, meer zelfvertrouwen krijgen, minder twijfelen, stoppen met roken of je hoogtevrees overwinnen, jouw wil is wet op het moment jouw onderbewustzijn het eens is met wat jij wil!

Wil je weten of Bio Energetische therapie jou kan helpen? 

Lees hier meer over Bio Energetische Therapie

Ben je moe en kun je wel wat extra energie gebruiken?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

Voel je je regelmatig moe, zit je niet lekker in je vel en heb je last van lichamelijke klachten kies dan voor een individuele begeleiding. Door middel van persoonlijke gesprekken gecombineerd met energetische therapie. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie, lichamelijke klachten nemen af en je ervaart meer rust en ontspanning.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

AGENDA

Donderdagavond 2 februari 2017 workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en wordt stress ontstaan in het verleden geneutraliseerd.

Lees hier meer over deze workshop

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!