Hoe reken je definitief af met angst?

Wij mensen kennen velerlei angsten, bang om te falen, bang niet goed genoeg te zijn of bang om onzeker over te komen. Maar ook angsten als hoogtevrees, bang om corona te krijgen of angst voor de dood. 

Ondanks dat we allemaal weleens bang zijn of ons onzeker voelen, hebben we het er liever niet over. Angst en onzekerheid worden nog altijd geassocieerd met zwak zijn, en zeg nu eerlijk wie wil er nu zwak zijn?

De vraag is hoe kom je van je angst af? Door ervoor op de vlucht te gaan en te doen alsof het er niet is? Je eigen angst te overschreeuwen of de lolbroek uit te hangen? Of door gewoon door te bijten en wat beter je best te doen? 

Niks werkt…..

Je wilt niks liever dan van je angst af en sterker in je schoenen staan. Je hebt er alles voor over, je gelooft erin, je zet door en toch lukt het je niet.

Ook al is de wil er om van je onzekerheid of angst af te komen, je hebt geloof in jezelf en je hebt doorzettingsvermogen, dan nog is het géén garantie dat het je lukt om van je angst af te komen.

Waarom lukt het niet?

Ook al is je wil en doorzettingsvermogen nog zo groot, er is iets wat nog vele malen sterker en krachtiger is en dat is ons onderbewustzijn.

Ons onderbewustzijn bevat ‘informatie’ zoals onze overtuigingen, dingen die we geloven en voor waar aannemen, onze onderdrukte gevoelens en emoties, ervaringen en angsten waarvan wij ons niet bewust zijn en die de gewenste verandering tegenhouden.

Ons onderbewustzijn heeft een olifantengeheugen!

Je kunt je onderbewustzijn vergelijken met een olifant. Je bewustzijn of met andere woorden je wil is te vergelijken met de berijder van de olifant. Jij als berijder van de olifant wil dat de olifant in beweging komt en een bepaalde richting op gaat. Als de olifant daar geen zin in heeft, dan kun je duwen, trekken en slaan wat je wilt, maar de olifant blijft staan en er verandert niets. Je onderbewustzijn is dus vele malen sterker dan je eigen wil.

Je onderbewustzijn is altijd de baas!

Als je onderbewustzijn iets anders wil dan dat jij in gedachten hebt, dan kun je doorzetten en proberen wat je wil, maar dan gaat het niet lukken. Er is iets in je onderbewustzijn dat de angst in stand houdt. 

Bio Energetische Therapie

Bij Bio Energetische Therapie wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn om de gewenste verandering in gang te zetten. De therapeut praat tegen de ‘olifant’ terwijl jij je ontspant. Je wordt in een ontspannen toestand gebracht (geen hypnose), tijdens de behandeling kun je gewoon blijven communiceren.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!