Hoe krijg ik grip op mijn emoties?

We worden allemaal wel eens overmand door emoties. We denken vaak ten onrechte dat we hier niets aan kunnen doen. Het zijn echter onze eigen gedachtes waarmee we onze emoties creëren. Dat betekent dus dat je zelf je emoties creëert.

De meeste mensen echter denken dat ze hun emoties niet zelf creëren. Ze denken dat ze die gewoon hebben. Mensen zeggen dan ook vaak dat ze werden overvallen door emoties. Maar in werkelijkheid worden emoties gekozen.

Afhankelijk van de aard van je gedachtes, roep je bijvoorbeeld vreugde, pijn, enthousiasme, blijdschap of verdriet op.

Je geest reageert automatisch op wat je erin stopt.
Je geest doet zijn werk zo snel dat het kan lijken alsof je geen controle over je emoties hebt.

Belangrijk is om te weten welke gedachte er vooraf gaat aan de emotie. Is deze gedachte gebaseerd op de Waargenomen Werkelijkheid of is het een van onze hersenspinsels, gebaseerd op angst of gebaseerd op wat wij denken dat Waar is. Of iets waarvan wij denken wat zou kunnen gaan gebeuren maar wat geen werkelijkheid is.

We kunnen niet groeien en ontwikkelen als we niet zien welke rol wij allemaal spelen in het creëren van onze eigen emoties.
Wanneer jij je geest voedt met gedachtes die niet gebaseerd zijn op de Waargenomen Realiteit, zal je geest onjuiste conclusies trekken.

Als je dan vervolgens je reactie baseert op zulke conclusies, ben je op weg naar een emotionele hel. Het omgekeerde is ook waar. Als je je geest voedt met juiste feiten, zal het tot juiste conclusies komen. Dit zal alle verdriet, pijn, verwarring, lijden, woede en angst uit je leven bannen.

Als jij je gedachten over iets kunt veranderen, brengt dit ook een andere emotie met zich mee, wat weer een andere ervaring tot gevolg heeft. Hoe snel de geest ook werkt, hij werkt alleen met de gedachtes waarmee hij gevoed wordt.

Jij hebt de controle!
We kennen allemaal mensen die jaren bitter blijven over iets dat in hun verleden is gebeurd.

Het is aan jou om te bepalen hoe jij wilt dat een emotie jou beïnvloed.

Wil jij grip krijgen op je emoties en zo meer rust en ontspanning ervaren? Dan is Energie Coaching wellicht iets voor jou.
Lees hier meer over Energie Coaching

AGENDA

Vrijdagmiddag 16 oktober workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.
Lees hier meer over deze workshop

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier of ik jou kan helpen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!