Hoe krijg ik grip op mijn emoties?

We worden allemaal weleens overmand door emoties. Ertegen vechten heeft weinig zin, dat houdt ze alleen maar langer in stand. Vergelijk het met het krabben aan een muggenbult, hoe meer je krabt, hoe erger de jeuk wordt.

Je kunt je emoties er maar beter gewoon laten zijn in plaats van weg te drukken. Onze emoties bevatten namelijk waardevolle informatie over onszelf. Informatie om jezelf beter te leren kennen en jezelf te geven wat je nodig hebt voor een ontspannen en vreugdevol leven.

Emoties vragen om zelfonderzoek!

Emoties die je hebt gaan altijd over jezelf. Vaak denken mensen dat hun emoties de schuld zijn van anderen. Omdat iemand bijvoorbeeld een vervelende opmerking naar je maakt of zijn afspraken niet nakomt. Daarom denken we vaak ten onrechte dat we er niets aan kunnen doen. Het zijn echter onze eigen gedachtes waarmee we onze emoties creëren.

We creëren onze emoties zelf

De meeste mensen geloven niet dat ze zelf hun emoties creëren. Ze denken dat ze die gewoon hebben. Mensen zeggen dan dat ze worden overvallen door emoties. Maar in werkelijkheid worden onbewust emoties door onszelf gekozen.

Afhankelijk van wat je denkt en de aard van je gedachtes, roep je bijvoorbeeld vreugde, pijn, enthousiasme, blijdschap of verdriet in jezelf op.

Blind van woede!

Je geest doet zijn werk zo snel dat het kan lijken alsof je geen controle hebt over je emoties. Het gevaar is dat wanneer je je laat meeslepen door je emoties, je de informatie over jou, die verborgen ligt in de emotie, niet zult zien of begrijpen. Doordat je bijvoorbeeld letterlijk blind van woede bent.

Welke gedachte ging er vooraf aan de emotie?

Als eerste is het belangrijk om te weten welke gedachte er voorafging aan je emotie. Is deze gedachte gebaseerd op de Waargenomen Werkelijkheid of is het een van je hersenspinsels, gebaseerd op angst of gebaseerd op wat je denkt dat Waar is. Of iets waarvan je denkt dat zou kunnen gaan gebeuren maar wat geen werkelijkheid is.

Wanneer wij onze geest voeden met gedachtes die niet gebaseerd zijn op de Waargenomen Realiteit, zal onze geest onjuiste conclusies trekken. Wanneer je dan reageert op basis van deze hersenspinsels ben je op weg naar een emotionele hel.

Het omgekeerde is ook waar. Als je je geest voedt met juiste feiten, zal het tot juiste conclusies komen. Dit brengt een andere emotie met zich mee, wat weer een andere ervaring tot gevolg heeft. Hoe snel de geest ook werkt, hij werkt alleen met de gedachtes waarmee hij gevoed wordt.

Wat willen jouw emoties je vertellen?

Grip krijgen op je emoties begint met het bewustzijn dat we onze eigen emoties creëren met onze eigen gedachtes. De tweede stap om meer grip te krijgen is om de informatie die verborgen ligt in je emotie te begrijpen. Op die manier ga je jezelf ook beter begrijpen en kun je jezelf gaan geven wat je nodig hebt of waar je naar verlangt.

Wil je graag meer grip krijgen op je emoties of begrijpen wat de boodschap ervan is?

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio Energetische Trance Therapie. Lees hier meer over

Lees hier meer over Bio Energetische Trance Therapie

In de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’ leer je hoe je contact maakt met de kracht in jezelf en hoe je je eigen energie blijvend kunt verhogen, waardoor je leven positief verandert.

Lees hier meer over de cursus ‘De energie van innerlijke kracht’

Stel je eens voor hoe het zou zijn als jij je leven vanuit eigen kracht, vol zelfvertrouwen en zonder angst en stress zou kunnen leiden.

Het is ook mogelijk om in plaats van deelname in een groep een persoonlijke begeleiding te ontvangen.

Neem hier contact op

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou
zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!