Pijn aan nek en schouder
Pijn aan nek en schouder

Hoe kom je definitief af van pijn in nek en schouders?

Regelmatig spreek ik mensen die te kampen hebben met lichamelijke klachten, pijn en ongemakken. Dat kan een pijnlijke schouder zijn, een zere rug of nek, maar ook benauwdheid of druk op de borst. 

Wanneer je de hele dag krom hebt gestaan in de tuin en ’s avonds last hebt van je rug, is de oorzaak meestal niet ver te zoeken. Door rust te nemen verdwijnt de pijn vaak vanzelf weer. 

Het is een ander verhaal wanneer de pijn telkens weer terugkomt en er niet een aanwijsbare oorzaak voor is. Medicijnen, pijnstillers of fysio zorgen tijdelijk voor verlichting maar laten de klachten niet definitief verdwijnen.

Hoe kom je van je pijn af?

Als energetisch therapeut kijk ik naar de psychologische oorzaak van de pijn. Dus wat de onderliggende oorzaak is van de pijn en hoe je dat met energetische therapie kunt oplossen. 

Bij pijn in de schouders zie je vaak dat het iemand allemaal te veel is geworden. Er rust letterlijk te veel op iemands schouders. Je wordt overspoeld door emoties en laat je hoofd en schouders verdrietig naar beneden hangen. Lasten worden je te zwaar. 

De werkelijke oorzaak van de pijn in de schouders kan dan zijn dat iemand te hoge eisen aan zichzelf stelt. Je moet dan van jezelf presteren om zo aan de verwachtingen van anderen te kunnen voldoen. Pas dan kun je jezelf aanvaarden. Mensen met schouderklachten doen zich vaak groter en sterker voor dan men zich vanbinnen voelt en piekeren veel. Ze vertrouwen zichzelf onvoldoende, emoties worden opgekropt en ze raken het overzicht kwijt. 

Als je je bewust wordt van de onderliggende oorzaak van de pijn verandert er al iets. Bio energetische therapie doet de rest! 

Lees hier hoe Bio Energetische therapie je kan helpen

Gek van pijn in je nek?

Een veel gehoorde klacht is dat mensen last hebben van pijn in hun nek. Ze denken dat het komt door een verkeerde houding of beweging, veel werken achter de laptop, of ze hebben in de kou of op de tocht gestaan en daardoor een stijve nek.

Onze nek laat zien of er balans is in ons leven. Dus hoe ontspannen we in het leven staan. Als je nekpijn hebt is er onbalans. Stel jezelf dan de volgende vragen: ‘Wat maakt dat ik niet de rust en ontspanning kan vinden? Waar houd ik halsstarrig aan vast?

De werkelijke oorzaak van nekpijn

De dieperliggende oorzaak van nekpijn is dat je te hard en te streng voor jezelf bent. Je wilt altijd op de eerste plaats anderen pleasen en het goed doen voor anderen. Je hebt het gevoel dat je tekortschiet en gaat nog harder lopen. Op deze manier zet je jezelf en je nek vast, met als gevolg een pijnlijke of stijve nek.

Met je koppigheid doe je jezelf pijn

Een andere onderliggende oorzaak van nekpijn kan zijn dat je je stijfkoppig vasthoudt aan een standpunt. Je verzet je koppig en kritisch tegen wat anderen tegen je zeggen. Overdreven trots met een bekrompen geest houdt men vast aan achterhaalde waardes. Dit doen mensen onbewust wanneer ze zich vanbinnen onzeker voelen of aan zichzelf twijfelen. Door hun koppigheid zetten ze hun nek en zichzelf emotioneel vast.
De situaties waar je halsstarrig aan vasthoudt, zijn dan een uiting van je innerlijke onzekerheid. 

Onbuigzaamheid houdt de nek stijf

Wanneer je jezelf niet echt vertrouwt kun je niet flexibel zijn. Mensen vluchten dan weg. Te koppig, maar vaak ook te bang om te horen of te zien of te moeten buigen. 

Ze houden zich krampachtig vast aan dingen buiten zichzelf. Aan uiterlijke, materiële of andere onbelangrijke zaken.

Mensen met nekpijn miskennen vaak hun eigen kracht en boren zichzelf de grond in. Op die manier houden ze onbewust de pijn en onnodige spanning vast. 

Ben je er klaar mee en wil je definitief afrekenen met nekpijn?

Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen

Wil je je levensgeluk verhogen? Snak je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven?
Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!