Hoe fiets je door de overgang heen en wat wil de overgang jou vertellen

Opvliegers, nachtelijk zweten, vergeetachtigheid, hartkloppingen, depri, spier- en gewrichtspijn, kilo’s die eraan vliegen en niet meer afgaan. Allemaal symptomen die erop wijzen dat je in de overgang zit. Niet fijn, maar als vrouw krijg je er hoe dan ook een keer mee te maken. 

Stop met verzet

Hoe meer je je verzet tegen je overgangsklachten, hoe gestrester je raakt en hoe erger ze worden. Stop dus met weerstand bieden, daarmee maak je het alleen maar erger. Door je rustig te houden en je minder druk te maken, neemt de heftigheid van je overgangsklachten af. 

Ervaar je veel stress in je leven? Doe er dan iets aan. Lees hier hoe Energie coaching je hierbij kan helpen.

Vertel jezelf een ander verhaal

Even klagen hoe vervelend de overgangsklachten zijn, kan zorgen voor ontlading en is helemaal prima. Blijf er alleen niet in hangen. Voor je het weet ben je jezelf een verhaal aan het vertellen dat die overgang een eeuwigheid gaat duren, dat je een oudwijf bent en niet meer aantrekkelijk en dat het zo allemaal niet meer hoeft voor je.

Je begrijpt hier worden je overgangsklachten niet bepaald minder van. Wetende dat alles wat je aandacht geeft groeit! Dus stop met jezelf in de put te praten. Vertel jezelf liever dat je gemakkelijk door de overgang heen fietst en verlost bent van de maandelijkse pijnlijke bloedingen.

Door de overgang gaat je schoonheid juist meer groeien

Onbewust brengen we menstruatie in verband met mooi en jong zijn. Wanneer de overgang zich aandient denken we dat het gedaan is met onze jeudigheid en dat het aftakelen is begonnen. 

Door de overgang gaat je schoonheid juist meer groeien. Je leven zal juist verrijken nu. Onder de voorwaarde dat jij jezelf niet als oud en versleten bestempelt. Jezelf niet ziet als een flauw slachtoffer maar vanuit jouw kracht je leven verder gaat uitbouwen.

Aan jou dus de keuze. Kies je voor zelf-afbraak of verrijking?

De overgang is een nieuw begin

De overgang is een hergeboorte in jezelf, een nieuw begin, een nieuwe cyclus. Het is de overgang naar een leven met meer bewustzijn en wijsheid. Je komt tot een groter besef hoe het leven nu eigenlijk in elkaar steekt. Je gaat zien dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt.

Lukt het je niet om op deze manier naar de overgang te kijken dan is de kans groot dat het zwaar blijft en een struggle. De overgang heeft juist als doel om meer vanuit de kracht diep in jou te gaan leven in plaats van bijvoorbeeld alsmaar met anderen bezig te zijn en anderen je leven te laten bepalen. Dan leef je te veel naar buiten toe en aan de oppervlakte. 

De overgang is een periode om vertrouwen te ontwikkelen in jezelf en de regie over je leven weer in handen te nemen. Op die manier bereik je een nieuw evenwicht. 

Wil je begeleiding bij de veranderingen in je hormoonhuishouding naar een nieuw en sterk lichaam en een ontspannen leven?

Maak hier een afspraak

Wil je definitief afrekenen met angsten? 
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen.

Wil jij afrekenen met je oude patronen? Wil jij meer energie zodat je weer in vrijheid en blijheid kunt genieten en plezier maken? Lees hier meer over Energie Coaching

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!