Hoe doe je dat gelukkig zijn?

Het doel van ons leven is het krijgen van meer geluk. Je zou kunnen zeggen dat geluk het doel is van ieder ander doel. We geloven vaak dat geluk voortvloeit uit succesvol zijn of het hebben van goede relaties of een mooi huis of snelle auto. Maar is dat wel zo? Vaak denken we dat we pas echt gelukkig kunnen zijn als we die droombaan hebben of dat mooie huis. En als we dat dan hebben, zijn we weer bang om het kwijt te raken of laten ons oog op iets mooiers of nog groters vallen.

Bijna alle mensen beelden zich dingen in die hen ongelukkig kunnen maken. Bijvoorbeeld: ‘Alles zit me tegen, niemand houdt van me’. Als je dit voortdurend blijft herhalen tegen jezelf ontstaan er paden in je hersenen die een negatieve instelling bewerkstelligen. Een coach kan je helpen deze belemmerende overtuigingen te vervangen door positieve of meer met de werkelijkheid overeenkomende gedachten. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben vroeger slachtoffer geweest, maar dat hoef ik niet eeuwig te blijven. Als ik goed zoek vind ik wel iemand die mij begrijpt en van me houdt’.

Klik hier als je meer wilt lezen over energiecoaching

Maakt geld gelukkig? Nee roepen we met z’n allen in koor, maar het is wel makkelijk. Het winnen van de loterij kan echter ook positieve stress brengen. Ons lichaam kan namelijk geen onderscheid maken tussen stress uit voor- of tegenspoed. Zowel het een als het ander veroorzaakt een stressreactie.

Als je niet goed met stress kunt omgaan kan een plezierige ervaring evenveel van je hart of gezonde organen vergen als een nare ervaring. Positieve gebeurtenissen hebben op de lange termijn geen grote invloed op ons geluksniveau. Met bijvoorbeeld lekker eten, champagne drinken of naar de film gaan, roep je een tijdelijk geluksgevoel op van een paar uur of in het gunstigste geval van een of twee dagen en daarna vallen we weer terug.

Geluk zoeken we vaak buiten onszelf, maar het ware geluk ligt in ons!

Wil jij op zoek naar het geluk in jezelf? Schrijf je dan nu alvast in voor de workshop ‘De Energie van Liefdeskracht’ op donderdagavond 23 januari 2014. Maximaal 8 deelnemers en vol=vol!

Lees hier meer over de workshop ‘De Energie van Liefdeskracht’

Kadootje voor jezelf! Kun jij in deze drukke decembermaand wel wat extra energie gebruiken? Deze hele maand geldt een speciale aanbieding.

Energiebehandeling van 0,5 uur € 20,00 i.p.v. € 27,50 incl. BTW

Energiebehandeling van 1 uur € 40,00 i.p.v. € 55,00 incl. BTW

De tarieven zijn inclusief een korte nabespreking onder het genot van een kopje thee of koffie.

Lees hier meer over de energiebehandelingen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!