slachtofferrol
slachtofferrol

Hoe blijf je in je eigen kracht staan?

Met het vallen van de blaadjes lijkt onze gevoeligheid toe te nemen. Je bent snel geprikkeld, moe en overgevoelig voor van alles en nog wat.
Je voelt het verdriet of de boosheid van een ander in je buik. Het maakt je moe en haalt je uit balans. Je trekt van alles naar je toe en vindt het moeilijk om nee te zeggen. Je wilt er zijn voor de ander en je werk zo goed mogelijk doen. Het voelt alsof je zo nu en dan in een emotionele achtbaan zit.

We duiken in de slachtofferrol.

Het gevaar ligt op de loer dat op het moment dat je moe bent en weinig energie hebt dat je voordat je het in de gaten hebt in de slachtofferrol bent beland. Het voordeel van de slachtofferrol is dat je je handen ergens van af kunt trekken, achterover kunt hangen en los kunt gaan met klagen en mopperen.

‘Waar heb ik dit allemaal aan verdiend.
Wanneer gaat dit nu eens stoppen, ik ben er klaar mee!
Niemand houdt rekening met mij.
Als ik hem/haar nodig heb is hij/zij er niet.
Hij/zij begrijpt mij niet, luistert niet, hoort mij niet.
Niemand neemt hier zijn verantwoordelijkheid.’

We leggen het probleem buiten onszelf.

Als je niet lekker in je vel zit of als het gaat niet zoals jij wilt hebben we vaak de neiging de schuld hiervan bij een ander te leggen. Het is je partner, collega, vriend(in) die geen tijd voor jou heeft, niet naar je luistert, er een rommeltje van maakt, jou niet ziet staan, zijn eigen zin doordrijft, zijn of haar werk niet goed doet of jou op de een of andere manier het leven zuur maakt, waardoor jij je rot of depri voelt.

Zo geef je de regie over je leven uit handen!

Zolang je gelooft dat de ander ervoor moet zorgen dat jij je goed voelt, ga je teleurgesteld worden. Je wilt dan namelijk iets van de ander wat er niet is. Je duikt in de slachtofferrol en gaat zitten wachten, in de hoop dat de ander verandert en jou geeft wat je nodig hebt om je beter te voelen.

Dream on…………………………………..

De ander laat zich niet veranderen door jou. Hetzelfde als dat jij je niet laat veranderen door de ander! Het probleem is dat jij iets wilt van de ander wat er niet is.

Alles wat je zoekt in een ander is in jezelf aanwezig.

Dat wat we nodig hebben zoeken we vaak op de verkeerde plek. We zoeken het buiten onszelf, in anderen of in materie. Mensen of spullen die ons gelukkig moeten maken, maar alles is in onszelf aanwezig.

Zoek je geborgenheid, stem af op de geborgenheid in jezelf.
Zoek je vertrouwen, stem af op het vertrouwen in jezelf.
Zoek je kracht, stem af op de kracht in jezelf.
Zoek je veiligheid, stem af op de veiligheid in jezelf.
Zoek je vrijheid, stem af op de vrijheid in jezelf.
Zoek je liefde, stem af op de liefde in jezelf.

Hoe maakt je contact met de kracht die in jezelf aanwezig is?

Door alles wat we meemaken in de loop van ons leven, verdriet, teleurstellingen, ruzies, gekwetstheid, raken we afgescheiden van de kracht in onszelf.

Je gelooft gewoonweg niet dat die kracht in jou aanwezig is, omdat je je moe en uitgeput voelt. En ook al geloof je het wel, je weet niet hoe je erbij moet komen.

Ga werken aan jezelf!

Heb jij er genoeg van om in de slachtofferrol te zitten en wil je zelf weer de regie over je leven? Wil je meer rust en energie? Ga dan werken aan jezelf en kom weer in je eigen kracht te staan.

Wil jij leren hoe je contact kunt maken met de kracht in jezelf? 

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie is één van de krachtigste methodes om weer in je eigen kracht te komen.

Lees hier meer over Bio Energetische therapie

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!