Het vallen van de blaadjes maakt je depri

Ondanks dat het een andere zomer was als andere jaren heb ik genoten van het heerlijke zomerweer. Lekker met een drankje en boek in de tuin. Vele mooie wandelingen in het bos gemaakt en lange zomeravonden in de tuin doorgebracht. 

Nu de herfst zijn intrede doet en de blaadjes gaan vallen, nemen we al of niet met pijn in ons hart, afscheid van de zomer. 

De herfst is het seizoen van het loslaten. Net zoals de blaadjes aan de bomen zich loslaten, mogen wij mensen de dingen die niet meer bij ons passen gaan loslaten. Ben je nog oude ballast aan het meedragen, dan is de herfst bij uitstek geschikt om deze van je af te gooien. 

Je voelt je depri

Wanneer je je depri voelt, heb je vaak sombere en angstige gedachtes. Je kunt je nergens toe zetten, bent alsmaar moe, nerveus en hebt weinig energie. Dit kan ook gepaard gaan met allerlei lichamelijke klachten, zoals: druk op de borst, hartkloppingen, hoofdpijn of pijn in je rug. 

Niets gebeurt zomaar!

Het feit dat je je depri voelt kan vele oorzaken hebben, maar op de eerste plaats wil je lichaam je iets vertellen. Je lichaam geeft je, door middel van de depressieve klachten, een waarschuwing. 

In plaats van een waarschuwing noem ik het liever een liefdevol signaal van je lichaam. Depressie, angst burn-out zijn signalen om veranderingen in jouw leven aan te brengen. 

Het lichaam zegt STOP

Je lichaam maant je tot rust en het zegt: Ga eens kijken waar je over je grenzen gaat. Waar ben je tegen je gevoel aan het ingaan? Waar zeg je ‘ja’ wanneer je ‘nee’ bedoelt? Waar ben je blind voor? Waar hou je vast aan dingen die niet goed voor je zijn? 

Je probeert wanhopig iets te veranderen

Steeds probeer je wanhopig iets te veranderen, maar het wil maar niet lukken. Op deze manier forceer je jezelf en doe je jezelf pijn, je komt in een negatieve spiraal terecht. 

Een depressie is een kans om contact te maken met je diepste zelf

Je diepste zelf geeft continu signalen wat wel en niet goed voor je is. Het kan zomaar zijn dat wat jij zo graag wilt en koppig aan vasthoudt, helemaal niet zo goed voor je is.

Het zijn vaak onze diepste overtuigingen, dat wat we diep van binnen geloven, dat verhindert dat iets vlot verloopt. 

Gevoel van eenzaamheid

Als je vlucht uit jezelf en geen contact zoekt met je diepste zelf, zal je je eenzaam voelen. Je hebt geen communicatie met de mensen om je heen, het leven verveelt je en het hoeft allemaal niet meer voor je. 

Blijf dicht bij jezelf

Wanneer je depressieve klachten hebt dan is dit een kans om weer in contact te komen met jezelf en trouw te zijn aan je diepste zelf. Bied niet langer weerstand tegen het leven, maar vertrouw en stel je open voor wat goed voor je is. 

Geen enkele storm kan jou omverblazen!

Laat je niet langer omver halen door gevoelens, emoties of invloeden van buitenaf. Geloof in jezelf en in je kracht. Sta recht op en laat alles los, wetende dat geen enkele herfststorm je omver kan halen. 

Door op een krachtige wijze jezelf te zijn. Je leven en jezelf structuur te geven. Een goed gevoel over jezelf is de basis voor een gelukkig bestaan!

Lees hier hoe EnergieRijk je hierbij kan helpen

Bij Bio energetische therapie wordt je onderbewustzijn erbij betrokken. De therapie zorgt ervoor dat triggers in je onderbewustzijn worden gereset en veranderd waardoor je, je meer zelfverzekerd gaat voelen en je zelfvertrouwen groeit.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!