Het roer om!

Wij mensen lijken meer op elkaar dan we misschien in eerste instantie denken. Ongeacht onze afkomst, ongeacht het werk dat we doen, ongeacht onze leefomstandigheden, willen we uiteindelijk allemaal hetzelfde. En dat is gelukkig en gezond zijn en zoveel mogelijk genieten van het leven. 

Wat betekent gelukkig zijn?

Dat is natuurlijk voor ieder mens verschillend. Ieder mens kent zijn ups en downs, dat is wat het leven is. Het leven is nooit alleen maar leuk of alleen maar niet leuk, het is altijd een afwisseling. 

Rond ons 40ste levensjaar, voor de een wat eerder en voor de ander wat later, is er vaak sprake van een ommekeer. Tot dan toe heb je je leven op een bepaalde manier geleid, met de bekende ups en downs. En ineens voel je dat het niet meer klopt en zit je niet lekker meer in je vel. Vaak gaat dit gepaard met spanningen, gezondheidsklachten of vermoeidheid. Ook kan het zijn dat je dagelijkse werk je is tegen gaan staan. Dingen die je voorheen makkelijk afgingen kosten je nu veel inspanning en energie. Het levensgeluk is dan ver te zoeken. 

Kans om het roer om te gooien!

Zo’n tijdelijke dip of crisis is een mooie kans om het roer om te gooien. Daarvoor hoef je niet alle schepen achter je te verbranden of te emigreren J.

Een moeilijke periode in je leven brengt je dichter bij jezelf. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar krijg ik energie van? Waar word ik gelukkig van? 

Vandaaruit kun je opnieuw gaan bouwen, met de kennis en wijsheid die je tot dan toe in je leven hebt opgedaan. 

Energie coaching kan je hierbij helpen

Hoe word ik gelukkig?

Langetermijngeluk vind je uiteindelijk niet in materie en spullen. Je vindt het ook niet in een gesteld doel. Geluk ervaar je door die dingen te doen die voor jou zin hebben. Dingen die passen bij wie jij bent. Dingen waar je blij van wordt en waar je hart sneller van gaat kloppen. Of iets wat je altijd al hebt willen doen maar nooit eerder hebt gedurfd. 

Door te ontdekken wie je bent, wat je wilt en dit te gaan doen, ga je genieten. Je voelt je gelukkig in het hier en nu, in plaats van continu doelen na te jagen. Niet dat je geen doelen mag stellen, maar geniet vooral van de weg naar je doel toe. We zijn doorgaans langer onderweg dan dat we aankomen. Want op het moment dat we ons doel hebben bereikt, is de vreugde vaak van korte duur om vervolgens weer een nieuw doel te stellen. 

Als je dingen onderneemt die passen bij wie jij bent, passen bij jouw visie, zal je ervaren dat alles goed is zoals het is. Ook al loopt het soms anders dan verwacht. Als je precies de dingen doet die je wilt doen, maakt het je gelukkiger.

Ik weet niet wat ik wil, maar zoals het nu gaat wil ik het niet langer

Ik ben op zoek naar ander werk en weet niet wat ik wil of waar te beginnen

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!