Het coronavirus is een wake up call…….

TERWIJL WIJ MENSEN ONZE ADEM INHOUDEN, HAALT DE AARDE OPGELUCHT ADEM

Is het toeval dat het al dagen zulk mooi weer is? Het lijkt wel of de natuur opgelucht ademhaalt en ons wil steunen, bemoedigen en vooral bewust maken.
De aarde is zich aan het herstellen. Dat is heel hard nodig. Minder Co2 uitstoot, door minder verkeer, vliegverkeer en industrie, wat zorgt voor een schonere lucht. Ook het water reinigt zich waardoor er weer vissen en dolfijnen zwemmen in de wateren van Venetië.
 
WAT WIL HET CORONAVIRUS ONS VERTELLEN?

Er is veel angst en leed onder de mensen. Bang om ziek te worden, bang dat een dierbare ziek zal worden of erger nog zal overlijden. Bang om in financiële problemen te komen. Ook veel verdriet omdat je, je dierbaren nu niet kunt bezoeken.
 
In mijn werk als coach en therapeut stem ik mij altijd af op de werkelijke oorzaak van een probleem, angst, ziekte of lichamelijke klacht.
 
Een virus geeft aan dat er iets uit balans is. De functie van een virus is dan ook om datgene wat uit balans is weer in balans te brengen. Wanneer het je bijvoorbeeld allemaal even te veel is geworden, zorgt een griepvirus ervoor dat de energie in je lichaam die uit balans is geraakt weer in balans wordt gebracht. Spanning en gifstoffen worden afgevoerd waarna je je weer beter gaat voelen.
 
Het coronavirus geeft aan dat de wereld, de natuur, de economie uit balans is. Het zegt STOP, tot hier en niet verder. Het kan zo niet langer! Het moet en het kan anders.
 
Veel virussen worden overgebracht van dier op mens. Het coronavirus is waarschijnlijk afkomstig van vleermuizen die op de markt in Wuhan werden verhandeld. Door de ontbossing raken wilde dieren hun verblijfplaats kwijt en komen in dichtbevolkte gebieden terecht en daardoor in contact met mensen. Een andere locatie waar regelmatig infectieziekten van dier op mens worden overgedragen is in de intensieve veeteelt.Waarvan de Q-koorts, vogelpestvirus en gekke-koeienziekte voorbeelden zijn. 
 
De voorspellingen van virologen en andere deskundigen is dat er nog veel meer (dodelijke) slachtoffers zullen vallen als gevolg van een virus, als wij niet respectvoller met dieren en de natuur omgaan. 
  
HET DOEL VAN HET CORONAVIRUS IS ONS BEWUST MAKEN
 
Het coronavirus brengt ons letterlijk tot stilstand en geeft ons de kans om na te denken. Niet zo snel mogelijk weer terug naar ‘normaal’, maar nadenken over hoe het anders kan. 
 
Niet wat anderen, de regering, de politiek, de maatschappij zouden moeten doen, maar wat je zelf kunt doen. Bijvoorbeeld door de natuur te sparen, door vaker thuis te werken, de fiets te pakken in plaats van de auto en de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Door meer plantaardig te eten en minder vlees en vis. Op deze manier is er minder uitstoot van schadelijke stoffen. Maar ook stil te staan bij wat je allemaal consumeert en waarom. Door overconsumptie en overproductie wordt er veel voedsel verspild en weggegooid. 
 
Wij mensen zijn gek op koopjes. Goedkoop wil alleen niet zeggen dat het weinig kost, maar dat iemand anders dan jij de prijs betaalt. De onderbetaalde fabrieksarbeider of het milieu. Ga daarom vaker naar de kringloop in plaats van naar AliExpress. Uiteindelijk draait het in het leven niet om consumeren, het gaat om verbinding met de natuur en met anderen. Dat is wat we nu mogen leren en ervaren. 
 
DOOR JEZELF IN BALANS TE BRENGEN, BRENG JE DE WERELD IN BALANS
 
In plaats van maar te blijven rennen en op dezelfde manier door te gaan, krijgen wij mensen nu ook de kans om stil te staan en naar binnen te keren. Een kans om op adem te komen, je te bezinnen en tegelijkertijd geef je ook de aarde de kans om zich te herstellen. 
 
Het is een kans om te vertragen en om te reflecteren. Na te denken over wat écht belangrijk voor je is en hoe je je leven wilt vormgeven na de coronacrisis. Misschien is er een diep verlangen wat je tot nu toe voor je uit hebt geschoven. Of iets wat je heel graag wilt maar nog niet hebt gedaan of niet durft. Of iets wat al heel lang om aandacht vraagt en waar je tot nu toe geen tijd voor hebt vrijgemaakt. Veel mensen zijn momenteel aan het klussen, schoonmaken en opruimen.
 
Het is ook tijd voor mentale schoonmaak en opruiming. Een kans om emoties, angst en spanningen die je te lang hebt weggestopt, te gaan voelen en verwerken. Zo kom je weer in balans. Emoties komen nu in alle hevigheid naar boven door de angst om ziek te worden, dierbaren te verliezen en zorgen en angst om in financiële problemen te komen. 
 
Het coronavirus geeft ons een kans om te groeien in bewustzijn en een transformatie door te maken. Zodat je tot rust komt en je energie en creativiteit weer vrij kan gaan stromen. Op deze manier genees je jezelf en draag je bij aan genezing van de wereld. 
 
Wil je hierbij begeleiding? EnergieRijk is open voor online coaching
 
Bewustzijn is jouw bijdrage aan een mooiere wereld!
 
Laten we er samen voor zorgen dat deze kans niet aan ons voorbij gaat!

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

2 reacties

  1. Onderstaande verwoord exact waarom ik denk dat corona in de wereld is gekomen:
    “Het coronavirus geeft aan dat de wereld, de natuur, de economie uit balans is. Het zegt STOP, tot hier en niet verder. Het kan zo niet langer! Het moet en het kan anders.”
    Wat goed te lezen dat er meer mensen zijn die dit denken/ voelen.
    Warmhartige groeten,
    Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!