Hartkloppingen? Druk op de borst? Wat wil het je vertellen?

Wanneer je regelmatig last hebt van hartkloppingen of druk op je borst dan is het sowieso verstandig om een arts te raadplegen. Dit om uit te sluiten of er sprake is van hartfalen. Wanneer er geen afwijking wordt gevonden en je blijft last houden van druk op je borst of hartkloppingen lees dan verder.  
 
Je gaat maar door en door en gelooft dat het allemaal zo moet 
 
Lichamelijke klachten willen je altijd iets vertellen. Lichaamswijsheid is de oudste wijsheid die er is en klopt altijd. Wanneer we pijn hebben vinden we dat op de eerste plaats natuurlijk heel vervelend. Je kunt niet doen wat je wilt doen of niet op de manier zoals je die gewend bent. Toch geloven we dat we dóór moeten en niet anders kunnen, hoeveel inspanning dat ook kost. Vaak tegen beter weten in……
 
Hartkloppingen nodigen je uit om je oogkleppen af te doen
 
Hartkloppingen manen je tot stilstand en zijn een signaal om eens na te denken over de volgende vragen:
 
Waar forceer jij jezelf? Waar put je je voortdurend uit? Waar doe jij dingen die hard voor jezelf zijn? Waar sloof je jezelf te veel uit?
 
Doe je oogkleppen af. Hou ermee op te doen wat ‘zo hoort’. Stel jezelf liever de vraag: Wat is goed voor mij? En nee, dat is niet egoïstisch. Als jij te ver gaat en het niet meer trekt heeft niemand iets meer aan je. 
 
Gooi het roer om en volg je hart
 
Tijd dus om het roer om te gooien en je hart te volgen. Er is niks mis met hard werken, maar doe het vanuit je hart. Doe het met plezier. Op jouw manier en niet zoals anderen vinden dat goed is of zoals het hoort. 
 
Een mens is gezond wanneer hij zichzelf is en doet wat hij voelt te moeten doen vanuit zijn diepste zelf. Niet omdat het zo moet, hoort of omdat anderen dat verwachten, maar omdat hij of zij het zélf wil.
 
Heb je hartkloppingen? Keer dan naar binnen en wees lief en zacht voor jezelf. Stop met aan de oppervlakte te leven, te denken, te werken, te organiseren en luister naar je diepe gevoel. Mat jezelf niet langer af en loop jezelf niet voorbij.
 
Kies voor jezelf!
 
Je hebt moeite om te kiezen voor jezelf en blijft het egoïstisch vinden. Heb je de neiging jezelf vast te klemmen aan anderen? Of richt je je woede uit onvermogen soms op de ander? Neem dan nu verantwoordelijkheid voor jezelf en lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen. 
 
Druk op je borst nodigt je uit om naar binnen te kijken
 
Je lichaam roept STOP! Ga stilstaan en kijk waarom je deze pijn in jezelf oproept. Je bent hier te lang aan voorbij gegaan. Ga nu dieper kijken in jezelf. Waar ben je bang voor?
 
De druk op je borst vertelt je dat je in een richting gaat die niet goed voor je is. Je doet jezelf hiermee pijn. 
 
Wanneer je alsmaar aan het doorhollen bent raak je afgesneden van je diepere gevoel en loop je jezelf voorbij. 
 
Het is tijd om te beseffen dat niets in het leven zomaar gebeurt. Het leven vraagt van jou, verdieping. De pijn op je borst wil je dieper en dichter in jezelf, in je lichaam brengen. De echte mens in jou met een groot hart en met veel talenten en mogelijkheden. Keer je niet langer af voor de diepere waarheid omtrent jezelf en stel je er nu voor open.
 
De druk op je borst is een gunstig signaal om jezelf op tijd een halt toe te roepen. Een oproep om zelf je leven in eigen hand te nemen. Pak dit blijvend en grondig aan en LEEF! Geniet van het leven, zonder jezelf op te jagen, zonder je nog nerveus met je gedachten buiten je lichaam te bevinden. Dan is er geen ruimte meer voor angst, ongerustheid of nervositeit. 
 
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen
 
Wil je alvast zelf aan de slag en je levensgeluk verhogen? Verlang je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven? Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven’

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!