Geluk is een inside job!

We zijn allemaal op zoek naar geluk. Op zoek naar de ware liefde die jou gelukkig moet maken. Op zoek naar die ene exclusieve tas, horloge of paar schoenen waar je heel blij van wordt.

Geluk zoeken we vaak in dingen die buiten onszelf liggen. In materiele zaken zoals een mooi huis, een luxe auto of een dure jurk. Maar ook in immateriele zaken zoals een perfecte partner, een lieve vriend(in), een betrouwbare werkgever of een heerlijke vakantie.

Dit is het soort geluk dat komt en gaat.

We ervaren dit geluk op het moment dat onze wensen en verlangens in vervulling gaan. Maar het verdwijnt als sneeuw voor de zon op het moment dat bijvoorbeeld blijkt dat je huis onverkoopbaar is, je je baan verliest, je in financiële problemen komt, je een goede vriend(in) verliest of je partner je verlaat.

De omstandigheden bepalen hoe we ons voelen.

Afhankelijk van de situatie waarin we verkeren zijn we gelukkig of ongelukkig.
Omdat ons leven continu verandert, er niets hetzelfde blijft en er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren, voelen we ons afwisselend gelukkig en ongelukkig.

Twee soorten geluk.

Er zijn twee soorten geluk. Het ene is het geluk dat komt en gaat, zoals hierboven beschreven. Het andere is een soort geluk dat altijd aanwezig is.

Dit is het soort geluk dat niet afhangt van spullen, mensen, dingen of omstandigheden. Dit soort geluk staat ook los van wat we doen of hebben bereikt.

Geluk is een inside job.

In onze diepste kern zit geluk, vrede en tevredenheid. Geluk is onze ware aard. We hoeven dus niet op zoek te gaan naar geluk want we hebben het al. We zijn het!

Dit soort geluk is in onszelf aanwezig en bedoelt om uit te delen.

Maak verbinding met het geluk in jezelf.

Hoe kun je verbinding maken met het geluk in jezelf, als je het geluk niet voelt?

Je kunt het geluk in jezelf pas voelen en ervaren wanneer je geest in rust is. Omdat we vaak te druk zijn en teveel in ons hoofd zitten kunnen we niet bij ons gevoel en geluk in onszelf.

Ervaar het diepste geluk in jezelf.

Op het moment dat je ontspant en verbinding maakt met het geluk in jezelf dan voel je de vreugde van wie je werkelijk bent.

Geluk is een geschenk dat je kunt uitdelen.

Gebruik deze donkere en drukke dagen voor kerst om de weg naar binnen te gaan. Ontspan en pak je rustmoment, maak een heerlijke boswandeling of luister naar je favoriete muziek en maak contact met het geluk in jezelf.

Je maakt er nog iets mooiers van door het geluk te delen met de mensen om je heen!

Allemaal hele fijne feestdagen en geniet van het leven en elkaar!

AGENDA

Donderdagavond 18 februari 2016 workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.

Lees hier meer over deze workshop

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of ik jou kan helpen

Gratis oriënterend gesprek
Zit je veel in je hoofd en vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen of twijfel je veel en weet je niet wat je precies wilt? Ik informeer je graag over de mogelijkheden van EnergieCoaching.

Neem hier contact op voor een gratis oriënterend gesprek

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!