Eigen schuld dikke bult!

We hebben allemaal een taak in ons leven. Niemand leeft alleen voor zichzelf. We hebben allemaal als taak om op de een of andere manier bij te dragen aan het geluk van anderen.

Een schrijver doet dat door bijvoorbeeld spannende boeken te schrijven. Een muzikant door mooie muziek te maken. Een bakker door lekkere broodjes te bakken en een leraar door kennis over te dragen.

Zo dragen wij allemaal ons steentje bij. Als jouw bijdrage uit je hart komt, maak je niet alleen de ander gelukkig maar ook jezelf.

Om te weten te komen wat jouw taak, jouw levensdoel is, moet je naar je hart. Je hart weet het antwoord op deze vraag.

Als kind hebben we alleen niet geleerd om naar ons hart te luisteren. En als volwassenen zijn we vaak druk in ons hoofd, door allerlei indrukken van buitenaf. We rennen en vliegen de hele dag door, we piekeren en twijfelen en maken ons zorgen. Doordat we zo druk zijn ins ons hoofd kunnen we de stem van ons hart niet horen.

Je raakt van je pad af.
Als je niet luistert naar je innerlijke stem, dan kun je van je pad afraken. Vaak lijkt er aan de buitenkant niets met je aan de hand. Je leidt een ogenschijnlijk gelukkig leven, maar binnenin jezelf knaagt er iets.

Dat onbestemde knagende gevoel vindt je niet fijn en druk je onbewust weg en op een gegeven moment voel je het niet meer. So far, so good……

……En dan word je stil gezet………..
Je wordt ziek, je verliest je baan of je breekt een been. Er gebeurt iets waardoor je letterlijk wordt stil gezet.

Eigen schuld dikke bult!
Wanneer je stil wordt gezet is dit niet een gevalletje eigen schuld dikke bult, of een kwestie van niet luisteren dan maar voelen. Dit is een liefdevolle kans om te gaan luisteren naar je innerlijke stem. Doordat je stil staat kun je de stem van je hart beter horen.

Iemand gaat bijvoorbeeld iedere dag met tegenzin naar zijn werk. Iedere avond komt hij zuchtend en klagend thuis. Hij heeft een hekel aan zijn collega’s en vindt het hele bedrijf eigenlijk vreselijk.

Omdat hij denkt dat hij niets anders kan en omdat het werk best goed verdiend, weet hij zijn gevoelens goed te verbergen en lijkt een ideale werknemer.

Na maanden wordt hij plotseling ontslagen. Hij begrijpt er niets van. Waar heeft hij dit aan verdiend? Het antwoord is nergens aan, maar hij heeft wel iets gedaan om het te creëren. Zijn negatieve energie, ook al was die nog zo naar binnen gericht en verborgen, creëerde de uitkomst, waarmee hij onverwacht werd geconfronteerd.

Als je dag en nacht denkt ‘Ik vind het hier verschrikkelijk, ik wou dat ik hier nooit meer hoefde zijn.’ Dan zal je wens uitkomen ook al zeg je er nooit een woord over.

Je hart spreekt altijd de waarheid.
Misschien heb je niet gewenst om je baan kwijt te raken maar diep in je hart heb je geweten dat het kon en misschien ook wel zou gebeuren.

Het is het weten in ons hart dat de sterkste energie schept, niet het wensen. In feite overtroeft het weten in je hart, je wensen in je verstand.

Je ziel wil gehoord worden.
Je hart herinnert je eraan wat goed is voor jou en waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Hoe jij op jouw unieke manier kunt bijdragen aan jouw geluk en hiermee aan het geluk van velen. Zodra je gaat luisteren naar je hart, kunnen er zomaar verborgen talenten in jou naar boven komen!

Je verstand, je geest kan kennis bevatten, maar de ware wijsheid ligt in je hart.

Wil je ontdekken en doen wat jou gelukkig maakt? Wil je leren hoe je kunt luisteren naar je hart en zo meer rust en ontspanning ervaren?

Lees hier hoe Energie Coaching je hierbij kan helpen

Als klein kind hebben we allemaal geleerd om aardig, beleefd en vriendelijk te zijn. Als volwassene zitten we vaak nog in dit automatische patroon. Op de automatische piloot stel je je dienstbaar, behulpzaam en aardig op, ook al voel je van binnen soms iets heel anders.

In de workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’ kun je afrekenen met automatische patronen ontstaan in je jeugd.

Lees hier meer over deze workshop

AGENDA

Vrijdagmiddag 3 juni 2016 Workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.
Lees hier meer over deze workshop

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier of ik jou kan helpen

Gratis oriënterend gesprek
Zit je veel in je hoofd en vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen of twijfel je veel en weet je niet wat je precies wilt? Ik informeer je graag over de mogelijkheden van EnergieCoaching.
Neem hier contact op voor een gratis oriënterend gesprek

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!