Een softy zijn is niet sexy!

Werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling wordt steeds minder gezien als alleen een ‘vrouwendingetje’ doordat mannen zich steeds kwetsbaarder gaan opstellen. 

Het aantal mannen dat contact opneemt voor persoonlijke coaching is de afgelopen jaren verdriedubbeld. Wat mij opvalt is dat mannen niet zo gek veel verschillen van vrouwen als het gaat om je onzeker voelen. We zijn allemaal soms bang en onzeker. 

In de basis zijn we zo nu en dan allemaal aan het worstelen. We twijfelen of we het wel goed doen als man of vrouw. 

Jongens huilen niet!

Als kind werd tegen je gezegd ‘jongens huilen niet’. Er werd je geleerd om sterk en stoer te zijn. Tegen meisjes zei men ‘bewaar je tranen maar voor later en stop met miepen’. Onbewust kan dit ervoor zorgen dat je je niet kwetsbaar durft op te stellen. 

Door je sterk en zelfverzekerd voor te doen, weet je op een bepaald moment niet meer wat je écht voelt en raak je meer en meer afgesneden van je gevoel. Mensen in je omgeving vinden je dan misschien hard of dominant, terwijl je dat in werkelijkheid niet bent. 

Je moet hard werken om iets te bereiken

Als kind werd tegen je gezegd dat je je best moest doen. Er werd ons geleerd dat we hard moesten werken om iets te bereiken en om je geld te kunnen verdienen. Natuurlijke bedoelde onze ouders het goed, maar onbewust kan er zo een bewijs- en competitiedrang ontstaan. 

Het je aldoor weer willen bewijzen, een carrière najagen en de drang om te willen winnen en het beste jongetje of meisje van de klas te zijn. Om er vervolgens achter te komen dat het zogenaamde succesvolle leven dat je nastreeft je uiteindelijk geen voldoening geeft. 

Je hebt niet geleerd te praten over onze gevoelens

Wanneer je ouders het moeilijk vinden om over gevoelens te praten, waarschijnlijk omdat ze het van hun ouders ook niet hebben geleerd, dan is het natuurlijk niet zo gek dat je het lastig vindt om jezelf uit te spreken en je emoties te laten zien. Het heeft ongemerkt een binnenvetter van je gemaakt. 

Uit een onderzoek naar waar mensen spijt van hebben aan het einde van hun leven staat op de 3de plaats: ‘Dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens uit te spreken’.

Kwetsbaarheid maakt je krachtig

Het opkroppen van gevoelens of jezelf niet durven uitspreken kan leiden tot lichamelijke klachten en niet lekker in je vel zitten. Veel voorkomende klachten zijn pijn in nek en schouders of lage rugpijn. 

Door je kwetsbaarheid te tonen ga je juist meer kracht en zelfvertrouwen ervaren. 

Heb je moeite om bij je gevoel te komen, je kwetsbaarheid te tonen of om je uit te spreken om wat voor reden dan ook, lees hier hoe persoonlijke ontwikkeling je verder kan helpen.

Lees hier meer over Bio energetische therapie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!