Een opgezwollen knie? Krop jij boosheid op?

Super vervelend als je last hebt van pijn in je knie. Een dikke gezwollen knie of hevige pijnscheuten als je de trap afloopt. Wanneer je knie overbelast is, is rust nemen meestal een goede oplossing. Wanneer de pijn langdurig aanhoudt ga dan naar een arts om te onderzoeken of er sprake is van een aandoening of slijtage.
 
Klachten houden aan
 
Wat doe je als er geen aanwijsbare oorzaak is of als je geholpen bent aan een aandoening aan je knie, maar de pijn gaat niet over? Fysiotherapie kan ervoor zorgen dat de pijn afneemt, maar biedt niet altijd een blijvende oplossing. Na verloop van tijd gaat de pijn in je knie dan toch weer opspelen. 
 
Ons lichaam is de beste levensleraar!
 
Ons lichaam is de beste levensleraar en bevat een grote wijsheid. Omdat het niet kan spreken laat het ons door middel van pijnsensaties weten als iets in ons leven om aandacht vraagt of uit balans is. Hoe beter je luistert, hoe sneller je kunt bijsturen en verergering van klachten en pijn kunt voorkomen. Een pijnlijke knie hoeft dan niet uit te monden in bijvoorbeeld een peesontsteking of artrose. 
 
Wat wil de pijn in je knie je vertellen?
 
Wanneer je last hebt van je knie ga dan eens kijken of je niet tegen je gevoel aan het inwerken bent. Heb je wel voldoende vertrouwen in jezelf of twijfel je aan je waarde en mogelijkheden?
 
Wanneer je onvoldoende op jezelf vertrouwt en onzeker bent sta je vaak onbewust op scherp. Je bent dan continu op je hoede, je zet je schrap en staat in een verdedigende houding. 
 
Je kunt het gevoel hebben dat mensen je in een bepaalde richting willen duwen, terwijl jij dat helemaal niet wil. Je voelt je dan onder druk gezet en dat maakt je kwaad. Vaak gaan we ons dan uit onmacht verzetten of zijn koppig. We houden dan onze poot stijf en willen niet toegeven. Op deze manier zet je jezelf vast. Met je koppige woede en verzet kun je anderen ook tegen de borst stoten. 
 
De pijn in je knie zegt: ‘Stop hiermee en heb vertrouwen in jezelf. Maak jezelf waar, in plaats van je energie te blokkeren in een overdreven agressie naar anderen toe.’
 
Wil jij voor jezelf opkomen en je niet langer laten doorbuigen door anderen? Lees hier meer
 
Wanneer je woede onderdrukt gaat je knie protesteren
 
Ook al houd je je naar de buitenwereld groot en lukt het je om zelfbewust over te komen, innerlijk kun je je onzeker en angstig voelen. Je gevoelswereld raakt verhard en je staat jezelf geen zachtheid meer toe, met als gevolg een gezwollen en pijnlijke knie. 
 
Werk niet tegen beter weten in tegen de stroom in 
 
Zet je trots aan de kant en ben niet langer hard en koppig. Blijf niet vasthouden aan een standpunt dat geen steekhoudt. Op deze manier werk je tegen de stroom in. Deze houding is vaak het gevolg van onvoldoende vertrouwen in je diepste ik en de daaruit volgende angsten. 
 
Krop je woede niet langer op, praat met mensen. Kijk naar de oorzaak van je agressie. Houd niet langer vast aan oude patronen. Sta open voor je innerlijke wijsheid. Voel het leiderschap in jezelf, erken je waarden en krachten. Laat de zachtheid in jezelf toe, volg je intuïtie en leef voluit, zonder angsten. Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen
 
Wil je alvast zelf aan de slag en je levensgeluk verhogen? Verlang je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven? Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven’

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!