Blog april 2017
Blog april 2017

Een koekje aanbieden en de trommel sluiten is not done!

Afgelopen voorjaarsvakantie bracht ik met mijn gezin door in Zwitserland. We bezochten daar onze Zwitserse vrienden.
Heerlijk een weekje actief bezig zijn en één zijn met de natuur. Wat hebben we genoten!

Iedere dag aan het einde van de middag zaten we met z’n allen aan een grote lange tafel en deelden onze verhalen. Er kwamen allerlei lekkere zoete Zwitserse lekkernijen en fruit op tafel. Niet een koekje of taartje per persoon, maar schalen vol.

Om ervoor te zorgen dat de gasten niets tekortkomen is het in Zwitserland gebruikelijk om je visite altijd meer aan te bieden dan ze op kunnen. Dit getuigt in hun ogen van gastvrijheid. Zo ook na afloop van een diner. Bij de koffie wordt er likeur aangeboden, waarna er allerlei verschillende flessen op tafel verschijnen.

Ieder land en iedere cultuur heeft zo z’n eigen gewoontes en tradities. Het een is niet beter dan het ander. Het is alleen verschillend. Uiteindelijk gaat het erom dat de intentie goed is en dat voel je!

Iets doen omdat je het wilt of omdat het zo hoort?

Tijdens het opgroeien zijn ons allerlei dingen aangeleerd. We zijn allemaal op een bepaalde manier opgevoed en gevormd. We hebben geleerd hoe het wél en niet moet en wat wél en niet hoort. Door je netjes te gedragen zorgde je ervoor dat je ouders trots op je konden zijn en dat er van je werd gehouden.

De behoefte om aardig gevonden te worden

Op jonge leeftijd word je al geleerd om je aan te passen en het anderen naar de zin te maken. Zo zorg je er voor, vaak onbewust, dat mensen je aardig vinden en dat je complimenten krijgt.

Je kunt hier zelfs verslaafd aan raken. Je bent dan alsmaar aan het zorgen voor de ander en aan het pleasen. Je doet er alles aan om het de ander naar de zin of zo makkelijk mogelijk te maken en je cijfert jezelf weg.

Door je alsmaar aan te passen aan de ander raak je jezelf kwijt

Als je continu de ander boven je zelf plaatst raak je verwijdert van jezelf.
Veel problemen ontstaan dan ook omdat we dingen tegen ons gevoel in doen, gewoon omdat het zo hoort of omdat we het zo hebben geleerd.

Uit angst niet aardig gevonden te worden of om een relatie te verbreken, passen we ons aan. Dit kost vaak veel energie. Je hebt het gevoel dat je continu op je tenen loopt of het tempo van de ander aan het lopen bent. Je neemt de ander alles uit handen waardoor de vermoeidheid bij jezelf toeneemt. Het gevolg kan zijn dat je niet lekker meer in je vel zit, vervelende kwaaltjes krijgt of er zelfs ziek van wordt.

Ben eerlijk naar jezelf!

Vraag jezelf eens af, wanneer je iets doet voor de ander, of je dit doet omdat het zo hoort of om iemand te vriend te houden of doe je het omdat je het graag wilt en dat het je vreugde en plezier geeft.

Als je heel eerlijk bent naar jezelf, weet je het antwoord. Luister en handel naar dit antwoord, het zal je goed doen.

‘Ik moet wel, ik kan niet anders’

Een veel gehoorde opmerking is: ‘Ik zal wel moeten, er is niemand anders die het doet’.

De vraag hierbij is, hoever wil je gaan en ten koste van wat en wie?

Kom je hier zelf niet uit en wil je graag hulp?

Lees hier of EnergieRijk je kan helpen

Ben je moe en kun je wel wat extra energie gebruiken?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Voel je je regelmatig moe, zit je niet lekker in je vel en heb je last van lichamelijke klachten kies dan voor een individuele begeleiding. Door middel van persoonlijke gesprekken gecombineerd met energetische therapie. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie, lichamelijke klachten nemen af en je ervaart meer rust en ontspanning.

Lees hier meer over Energie Coaching

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!