Een burn-out is een signaal om verandering in je leven aan te brengen

We voelen ons allemaal weleens depri en dat is begrijpelijk. Het leven is niet alleen maar halleluja, het is altijd een afwisseling van leuk en niet leuk, de zogenaamde ups en downs van het leven. Wanneer de balans zoekraakt en de donkerte in jezelf neemt alsmaar toe, dan is er werk aan de winkel. 

Voel je je depressief of zit je in een burn-out, dan is dat een kans om iets in je leven te veranderen wat je uiteindelijk ten goede zal komen.

Hoe raak je in een burn-out?

Wanneer je hard bent voor jezelf en gelooft dat je niets over het leven te zeggen hebt, brand je jezelf op. Je blijft maar door en door gaan en houdt koppig vol ondanks de pijn. Je moet en zal, je kunt veel aan maar op een gegeven moment is de maat vol………dan knakt er iets en kun je niets meer. 

Je lichaam zegt stop en maant je tot stilstand en rust omdat je uit balans bent geraakt. 

Je lichaam nodigt je uit om dingen in je leven te veranderen!

Ga kijken waar je jezelf bent kwijtgeraakt en tegen je gevoel of natuur inwerkt. Waar ben je niet trouw aan jezelf? 

Wat is de oorzaak van een burn-out?

De oorzaak van een burn-out is vaak dat je maar door en door gaat en koppig weigert om los te laten, ook al lijd je eronder. Je zwijgt ondanks dat je voelt dat je moet spreken. Je houdt je mond dicht, slikt veel en blijft volhouden. 

Je verkoopt je gezondheid door alleen maar bezig te zijn met dingen buiten jezelf. Met werk, mensen, geld verdienen en presteren. Je denkt dat je kost wat kost moet volhouden om anderen niet teleur te stellen, te sparen of te helpen. Je wilt trouw zijn aan anderen, maar bent tegelijkertijd ontrouw aan jezelf met alle gevolgen van dien.

Jij bepaalt je leven, richt het anders in!

Als je goed doet voor een ander ten koste van jezelf, ben je niet trouw aan jezelf. Leer ‘nee’ te zeggen waar dat moet en stop waar je voelt dat je moet stoppen. Sta jezelf toe jezelf te zijn, te genieten en tijd voor jezelf te nemen. 

Als je trouw bent aan jezelf, zal het leven je op elk moment geven wat je nodig hebt. Eerst loslaten, eerst voor jezelf opkomen, eerst eerlijk jezelf zijn, eerst écht leven, dan komt het nieuwe op je pad. 

Geef jezelf alle ruimte en ontdoe je van ballast. Buig niet, kruip niet en forceer jezelf niet langer. Stop met te geloven dat je voortdurend moet plooien, buigen en mee kronkelen met anderen of een systeem. Stop met te denken dat je het allemaal maar moet kunnen slikken. Stop met jezelf wijs te maken dat het leven een lijdensweg is en breng veranderingen aan. 

Lees hier hoe EnergieRijk je kan helpen

Wil je alvast zelf aan de slag?

Start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!