Een belangrijke les in de gevangenis

Onlangs had ik een teamuitje in de voormalige gevangenis ‘De Koepel’ in Breda. De weken voorafgaand hieraan werd door de organisatoren, heel geheimzinnig gedaan over de aard van de 3 uur durende activiteit.
Iedere deelnemer moest vooraf een contract ondertekenen, wat al bij voorbaat veel onrust en vragen opriep.

Na een dag werken en een etentje met wijn, was ik niet helemaal in to een activiteit die maar liefst 3 uur zou gaan duren. Zoals gewoonlijk had ik tijdens het etentje, niet alle verleidingen kunnen weerstaan en had nét iets te veel gegeten. Goed gevuld en ietsje rozig begon ik samen met mijn collega’s aan de voor sommigen ‘gevreesde’ activiteit. Voor mij persoonlijk geen probleem omdat ik wel van verrassingen houd. Kanttekening: wanneer het gaat om teamuitjes hè 😉

Voor de mensen die deze activiteit nog een keer willen gaan doen, zal ik niet alles verklappen, maar het was best indrukwekkend. Zeker wanneer je, net zoals ik een groot inlevingsvermogen hebt.

Een ding moge duidelijk zijn, als je bent veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar en je weet dat je de komende 10 jaar zit opgesloten, wil je maar één ding en dat is er vroegtijdig uit.

De vraag is alleen hoe? Op dat moment moest ik denken aan een van de kosmische wetten: ‘Ieder mens heeft twee mogelijkheden van handelen: de daad (actie) of bezinning en beiden leiden naar hetzelfde.’

Mijn verstand zei: ‘Ik moet in actie komen, ik moet proberen om een van de bewakers om te kopen, ik moet aanwijzingen vinden zodat ik hier zo snel mogelijk uit kom.’ 

Mijn gevoel daarentegen zei iets heel anders: ‘Ik heb hier helemaal geen zin in, ik wil rustig op een bankje zitten en uitbuiken en het hele gebeuren rustig aanschouwen.’ 

Maar daar was mijn kritische mind weer die zei: ‘Nee, nee Monique zo makkelijk is het niet, je moet wel je best doen en het spel meespelen. 

Terwijl ik op het punt stond om op een van de bewakers af te stappen, vroeg ik een collega om mee te gaan. Deze had er blijkbaar ook niet zo’n zin in en brabbelde iets van hoe dan? Doe jij het maar en ik geef je wel rugdekking. Waarop ik besloot op de luchtplaats op een bankje te gaan zitten. Lekker in het avondzonnetje samen met nog een paar andere collega’s, die zich ook niet écht in beweging konden zetten.

Tijd voor bezinning!

Na enige tijd kwam er een bewaker langslopen. Deze had geen goed woord over voor onze passiviteit en zette ons aan tot actie, anders zouden er sancties volgen. Ik gooide het op een akkoordje en vroeg om een aanwijzing. Die kreeg ik en door een adequate samenwerking met mijn collega’s, de bankhangers, zijn wij als eerste van de 350 deelnemers ontsnapt uit de gevangenis!

Moraal van het verhaal, het maakt niet uit wat je doet in actie komen, bezinning of een combi daarvan, volg je gevoel en het komt goed.

Speelt jouw hoofd vaak de hoofdrol? Ben jij een piekeraar, zit je veel in je hoofd en moet je van alles van je zelf? Of heb je het idee dat je moet voldoen aan de verwachtingen van anderen? Wil je alles perfect doen maar is het nooit goed genoeg?
En word je daar heel moe van?……..

Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen

Lees hier hoe je angsten overwint

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!