Durf jij jezelf te laten zien?

Een veel gestelde vraag is: ‘Hoe kan ik meer zichtbaar worden?’ of ‘Mijn leidinggevende wil dat ik meer zichtbaar word.’

Als je een wat stiller persoon bent en wat meer tijd nodig hebt voor je iets zegt of reageert, kun je dat dan veranderen?

Extraverte mensen zijn doorgaans goed zichtbaar omdat ze graag aan het woord zijn en omdat het vlotte praters zijn. Introverte types daarentegen zijn meer de stille wateren met diepe gronden. Ze kunnen goed luisteren en zeggen pas iets nadat ze er goed over hebben nagedacht.

Accepteer jezelf zoals je bent

Het een is niet beter dan het ander. Sommigen van ons zijn nou eenmaal geboren met een open karakter en anderen zijn meer gesloten. Daar is helemaal niets mis mee.
Belangrijk is wel dat je jezelf blijft en jezelf niet anders voordoet dan je je van binnen voelt. We kennen ze allemaal wel mensen die hun eigen onzekerheid overschreeuwen of continu de lolbroek uithangen.

En waarom zou je willen veranderen in iemand die je niet bent? Je kunt beter jezelf blijven en jezelf accepteren zoals je bent.

Hoe word ik spontaner?

Belangrijke kwaliteiten van spontane mensen zijn zelfvertrouwen en zelfacceptatie.
Omdat we bang zijn voor kritiek of bang voor de reactie van de ander, zijn we vaak minder spontaan. Je denkt dan lang na voordat je antwoord geeft of je ontloopt bepaalde mensen of situaties.

Angst voor afwijzing is een rem op spontaniteit

Vaak ontstaat deze angst al in onze jeugd. Kritische ouders die je het gevoel gaven dat er alleen van je gehouden werd als je prestaties leverden. Of misschien werden je ouders dikwijls boos, onredelijk boos, waardoor jij in je schulp kroop. Op die manier creëerde je voor jezelf een veilige binnenwereld.

Als volwassene kun je nog steeds jezelf wegcijferen of kleiner maken dan je werkelijk bent. Uit angst niet goed genoeg te zijn of bang de verkeerde dingen te zeggen, kruip je in je schulp.

Heb de moed om jezelf te laten zien aan de buitenwereld

Hoe meer je jezelf accepteert, hoe minder bang je bent om vergissingen te maken of een verkeerde indruk te wekken.

Durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Want als jij je opent, openen mensen om je heen zich ook.

Wil jij je zelfvertrouwen en zelfacceptatie vergroten?

Lees hier of ik jou kan helpen

Wil je afrekenen met onzekerheid ontstaan in het verleden? Doe dan mee met de workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’

Lees hier meer over deze workshop

AGENDA

Donderdagavond 18 februari 2016 workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.
Lees hier meer over deze workshop

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier of ik jou kan helpen

Gratis oriënterend gesprek
Zit je veel in je hoofd en vind je het moeilijk om bij je gevoel te komen of twijfel je veel en weet je niet wat je precies wilt? Ik informeer je graag over de mogelijkheden van EnergieCoaching.
Neem hier contact op voor een gratis oriënterend gesprek

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!