eerlijk
eerlijk

Durf jezelf te zijn!

Wij vinden het fijn als mensen om ons heen goed over ons denken. Wij doen ons best om goed op de ander over te komen en om zo aardig, attent of behulpzaam gevonden te worden. We zijn bang anders niet geaccepteerd te worden. 

Je doet jezelf anders voor
Uit angst niet geaccepteerd of aardig gevonden te worden doen wij ons anders voor. Je bent bang niet goed genoeg te zijn, niet intelligent genoeg of bang om onzeker of zwak over te komen. Daarom doe je jezelf misschien wel sterker, fitter, slimmer of vrolijker voor dan je je daadwerkelijk voelt.

Jezelf anders voordoen maakt je moe
Er gaat veel energie zitten in jezelf anders voordoen. Het maakt je moe, je kunt er lichamelijke klachten van krijgen en uiteindelijk weet je niet wie je nu werkelijk bent.

Zet je masker af
Wij mensen dragen allemaal, vaak onbewust een masker waardoor het lijkt voor de buitenwereld dat we allemaal gelukkig zijn. Er is moed voor nodig om je ware gezicht te tonen. Maar zolang je met een masker op door het leven gaat, kunnen de mensen om jou heen je niet werkelijk leren kennen.

Stel je kwetsbaar op
Wanneer je écht bent, nodig je de ander ook uit om écht te zijn. Zodra je bereid bent je kwetsbaar op te stellen voor de ander, zal de ander zich voor jou openen. Bovendien ben je niet alleen in verbinding met de ander maar ook met jezelf. 

Bewustwording en inzicht vermindert je angst
We zullen eerst onze angst onder ogen moeten zien, voordat we ermee aan het werk kunnen gaan. Alles wat we ontkennen of blijven ontkennen kunnen we niet veranderen. Als iets er voor jou niet is valt er ook niets te veranderen!

Hoe kan ik mijn angsten overwinnen?
Je kunt pas helemaal jezelf zijn als je je bewuste maar ook je onbewuste angsten hebt overwonnen. Ieder mens heeft angsten, bijvoorbeeld bang om niet gezien of gewaardeerd te worden, bang om ziek te worden, bang om je baan te verliezen of bang om tekort te komen. Vaak vinden we het moeilijk om dit toe te geven. Veel angst wordt ook overschreeuwd. 

Willen we bevrijd worden van onze angst, dan vraagt dat van ons dat we ernaar durven kijken en onze gevoelens niet langer verbergen of ontkennen. 

Ik ben niet bang maar wel vaak boos!
Als je eerlijk kijkt naar jezelf weet je vaak wel waarvoor je bang bent. Toch is het niet altijd makkelijk om je angst zelf te zien en te overwinnen. Angst ligt vaak verstopt onder boosheid. Ook kun je als kind bepaalde angsten, gevoelens of verlangens hebben weggedrukt. Je bent jezelf hier niet meer van bewust, toch kunnen deze angsten of gevoelens nog invloed hebben op je dagelijkse leven. 

Op woensdagmiddag 2 september geef ik samen met Karin de workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop ervaar je hoe je grip en inzicht kunt krijgen op angst en emoties ontstaan in het verleden.
Lees hier meer over deze workshop

Zaterdag 26 september start de cursus ‘De Energie van Innerlijke kracht’
In deze cursus ontvang je 9 energietransmissies en leer je hoe je door volledig jezelf te zijn een makkelijk, moeiteloos en energierijk leven kunt leiden.
Lees hier meer over deze cursus

Kies voor persoonlijke begeleiding
Het is ook mogelijk om een individuele begeleiding te krijgen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor bewustwording en een snel resultaat.
Lees hier of ik jou kan helpen

AGENDA

Woensdagmiddag 2 september
Workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
Lees hier meer over deze workshop

Zaterdag 26 september start van
Cursus ‘De Energie van Innerlijke Kracht’
Lees hier meer over de cursus

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!