eerlijk
eerlijk

Durf jezelf te zijn!

eerlijk

Wij vinden het fijn als mensen om ons heen positief over ons denken. Wij doen ons best om zo goed mogelijk op de ander over te komen. We willen graag aardig, attent of behulpzaam gevonden worden. We zijn bang dat we anders niet geaccepteerd worden. 

Je doet jezelf anders voor.

Uit angst niet geaccepteerd of aardig gevonden te worden doen wij ons regelmatig anders voor. Je bent bang niet goed genoeg te zijn, niet intelligent genoeg of bang om onzeker of zwak over te komen. Daarom doe je jezelf misschien wel sterker, fitter, slimmer of vrolijker voor dan je je daadwerkelijk voelt.

Jezelf anders voordoen maakt je moe.

Er gaat veel energie zitten in jezelf anders voordoen. Je wordt er moe van en kunt er lichamelijke klachten van krijgen en uiteindelijk weet je niet meer wie je nu echt bent.

Zet je masker af!

Wij mensen dragen allemaal, vaak onbewust een masker waardoor het lijkt voor de buitenwereld dat we allemaal gelukkig zijn. Er is moed voor nodig om je ware gezicht te laten zien. Maar zolang je met een masker op door het leven gaat, kunnen de mensen om je heen je niet werkelijk leren kennen.

Durf jezelf kwetsbaar op te stellen.

Wanneer je zelf écht bent, nodig je hiermee de ander ook uit om écht te zijn. Zodra je bereid bent je kwetsbaar op te stellen voor de ander, zal de ander zich voor jou openen. Hierdoor ontstaat echte verbinding. Je staat niet alleen in verbinding met de ander maar ook met jezelf en dan ga je ontspannen!

Bewustwording en inzicht vermindert je angst’

We zullen eerst onze angst onder ogen moeten zien, voordat we ermee aan het werk kunnen gaan. Alles wat we ontkennen of blijven ontkennen kunnen we niet veranderen. Als iets er voor jou niet is of niet bestaat dan valt er namelijk ook niets te veranderen.

Hoe kan ik mijn angsten overwinnen?

Je kunt pas helemaal jezelf zijn als je je bewuste maar ook je onbewuste angsten hebt overwonnen. Ieder mens heeft angsten, bijvoorbeeld bang om niet gezien of gewaardeerd te worden, bang om ziek te worden, bang om je baan te verliezen of bang om tekort te komen, bang om zwak of onzeker over te komen. Vaak vinden we het moeilijk om dit toe te geven. Uit onzekerheid wordt veel angst ook overschreeuwd. 

Willen we bevrijd worden van onze angst, dan vraagt dat van ons dat we ernaar durven kijken en onze gevoelens niet langer verbergen of ontkennen. 

Ik ben niet bang maar wel vaak boos!

Als je eerlijk kijkt naar jezelf weet je vaak wel waarvoor je bang bent. Toch is het niet altijd makkelijk om dit van jezelf te zien en te overwinnen. Onze bekende blinde vlekken! Angst ligt vaak verstopt onder boosheid. Ook kun je als kind bepaalde angsten, gevoelens of verlangens hebben weggedrukt. Je bent jezelf hier niet meer van bewust, toch kunnen deze angsten of gevoelens nog invloed hebben op je dagelijkse leven en functioneren. 

In de workshop ‘Kennis maken met je innerlijk kind’, ervaar je hoe je grip en inzicht kunt krijgen op angst en emoties ontstaan in het verleden.

Lees hier meer over deze workshop

Wil jij grip krijgen op je angst en meer zelfvertrouwen? Wil jij zicht op je blinde vlekken zodat je volledig jezelf kunt zijn?

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Bio Energetische Therapie (BET)

Bio Energetische Therapie is een van de krachtigste methoden om angst te overwinnen. 

Lees hier meer over deze therapie

AGENDA

Donderdagavond 20 oktober 2016
Workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’

Lees hier meer over deze workshop

Lezing ‘Hoe krijg je meer ontspanning, rust en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen, energierijk en gelukkig leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dit het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!