De werkelijke oorzaak van slapeloosheid

Wanneer je niet kunt slapen en schaapjes tellen niet werkt!

Slecht slapen is een veel gehoorde klacht. Natuurlijk slapen we allemaal weleens een nacht wat minder goed. Je ziet ieder uur op de klok en staat vermoeid op. Door de volgende dag wat vroeger naar bed te gaan en een goede nacht te maken, voel je je de dag erna vaak weer een stuk beter.

Het wordt vervelender wanneer je meerdere nachten achter elkaar slecht of helemaal niet kunt slapen. De vermoeidheid neemt toe, waardoor je overdag niet goed meer kunt functioneren. Je hebt moeite met concentratie en laat steken vallen. Je bent snel geïrriteerd en hebt een kort lontje of reageert heel emotioneel. Het enige wat je kunt denken is: ‘Ik hoop dat ik vannacht wél kan slapen.’ 

Wanneer slaaptips niet meer werken

Wanneer je alleen bezig bent met het moeten kunnen slapen, houd dat je waarschijnlijk alleen nog maar meer uit je slaap. Dan wordt het een ding en werken de vele slaaptips, zoals schaapjes tellen, beker warme melk, geen alcohol en cafeïne, ook niet meer. 

Ook met slaappillen los je het werkelijke probleem van het niet kunnen slapen niet op. Het werkt bovendien verslavend en je komt er moeilijk weer vanaf. 

Wat is de werkelijke oorzaak van slapeloosheid?

Het onderliggende probleem bij slapeloosheid is vaak angst en oneindig gepieker. Je ziet dan alles zwarter dan het. Je kijkt als een berg ergens tegenop en bent bang dat het je allemaal niet gaat lukken. 

Dit komt omdat je te weinig vertrouwen hebt in jezelf. Je vertrouwt jezelf en het leven niet en verwacht redding van buitenaf. 

Je gelooft niet in de mogelijkheid om zelf je leven te sturen en richting te geven. Je gelooft niet dat datgene wat goed voor je is zal gebeuren. Op deze manier blokkeer je jezelf en houd je jezelf uit je slaap. 

Bevrijd jezelf!

Pak zelf de regie over je leven in handen, zonder angsten en vol zelfvertrouwen. Rem jezelf niet langer af met je angsten. Vertrouw op je gevoel en innerlijke wijsheid en laat los. Voel je vrij!

Zolang je alles met je hoofd wilt begrijpen en controleren, zal je blijven piekeren. Het maakt je onrustig en houd je uit je slaap. 

Lees hier hoe je meer zelfvertrouwen krijgt, leert stoppen met piekeren en loslaat!

Wil je definitief afrekenen met je angsten? 
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen.

Wil jij afrekenen met je oude patronen? Wil jij meer energie zodat je weer in vrijheid en blijheid kunt genieten en plezier maken? Lees hier meer over Energie Coaching

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!