Chronische pijn? Hoe kom je ervan af?

In Nederland hebben ongeveer 340.000 mensen last van onverklaarbare chronische pijn, ook wel fibromyalgie genoemd. In Europa lijden meer dan 14 miljoen mensen aan deze chronische pijn in de vorm van spierpijn, vermoeidheid, stijfheid, hoofdpijn en slaap- en darmproblemen.

Mensen voelen de pijn voornamelijk in nek, schouders, handen, bovenarmen, bekken, benen, voeten en rug. Deze pijn is een vorm van spierpijn die je bijvoorbeeld ook voelt bij een zware griep, maar als je fibromyalgie hebt, dan voel je dat elke dag.

Er is geen oorzaak bekend van deze chronische pijn en er zijn geen medicijnen om het te genezen. Voorgeschreven medicijnen onderdrukken de symptomen en de pijn, maar lossen het daadwerkelijke probleem niet op.

Je lichaam is je levensleraar

Ons lichaam bevat veel wijsheid. Lichaamswijsheid is namelijk de oudste wijsheid die er is en ons lichaam spreekt altijd de waarheid. Met andere woorden ons lichaam probeert ons iets te vertellen. 

Dat kan door een bepaald gevoel dat je hebt. Iets voelt goed of juist helemaal niet. Pijn is een manier van ons lichaam om ergens aandacht voor te vragen. Je lichaam wil namelijk altijd het allerbeste voor jou.

Pijn is een schreeuw om aandacht van je lichaam

Pijn is een manier van het lichaam om je wakker te schudden en aan te zetten om bepaalde veranderingen in je leven aan te brengen die goed voor je zijn. Wanneer je dit niet in de gaten hebt wordt de pijn erger. Niet om jou te straffen, maar uit liefde om je duidelijk te maken dat het belangrijk is iets in je leven te veranderen wat jou ten goede komt.

Wat wil chronische pijn je vertellen?

Doordat je ergens helemaal klaar mee bent heb je jezelf stilgezet en wil je niet meer verder. Je overstroomt van opgeslagen emoties, verdriet en pijnlijke herinneringen uit het verleden. Je zet je schrap, maar vanbinnen lijd je.
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen

Je verlangt naar warmte en liefde, maar je versteent omdat je al genoeg pijn in je leven hebt doorstaan. Je snijdt je af van je eigen zachte gevoelens. Je geeft jezelf niet de rust, warmte en liefde omdat je te veel van anderen verwacht. 

Zet jezelf in het zonnetje

Verwacht niet van anderen wat jij jezelf onthoudt en niet geeft. Zet jezelf in het zonnetje. Geniet van het warme zonnecentrum in jezelf. 

Stop met nog langer hard te zijn voor jezelf en sta jezelf toe te groeien en te leven in plaats van jezelf vast te zetten. Ga écht leven en verzet je niet langer tegen je eigen creativiteit en productiviteit. 

Geniet van het leven, het mooie dat je ziet, smaken, geuren, kleuren en klanken en geniet van je lichaam. Sta warmte en zachtheid toe in je bestaan. 

Rem de warme gevoelsstroom in jezelf niet langer af. Verwarm de delen in jezelf die zich koud en gekwetst voelen. Ontspan je en geniet van de zon. Kramp jezelf niet langer ineen en open de liefde naar jezelf. 

Ben je helemaal klaar met chronische pijn? 
Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen

Wil je alvast zelf aan de slag en je levensgeluk verhogen? Verlang je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven? Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!