Bang voor de dood?

Het liefst denken we niet te veel na over de dood, tot het moment dat we ervan nabij mee worden geconfronteerd. Met enige regelmatig spreek ik mensen in mijn praktijk die een dierbare verloren hebben of mensen die bang zijn om zelf dood te gaan. Of ze zeggen: ‘Voor mezelf kan ik er misschien nog wel vrede mee hebben, maar ik zou het verschrikkelijk vinden voor mijn kinderen en de mensen die ik achterlaat.’

DE ENIGE ZEKERHEID DIE JE HEBT IS DAT JE DOODGAAT

De oma van mijn partner zei altijd: ‘Er is veel oneerlijkheid en ongelijkheid in de wereld maar dood gaan we allemaal. Al ben je nog zo rijk, je leven is niet met geld te koop.’

De enige zekerheid die we in het leven hebben is dat we doodgaan. Wat wél onzeker is, is wanneer we komen te overlijden.

Persoonlijk geloof ik erin dat je nooit eerder gaat dan wanneer het je tijd is. Maar wanneer is het dan je tijd? Een 4-jarig kind, met het hele leven nog voor zich, dat sterft aan leukemie. Is het dan zijn tijd? Dat is met ons menselijk verstand moeilijk te begrijpen en nauwelijks te bevatten.

GEEN MENS LEEFT VOOR ZICHZELF ALLEEN

Wij mensen worden allemaal geboren met een levensdoel. Een doel in dit leven waarmee je anderen op de een of andere manier van dienst bent. Je levensdoel is iets waarmee je anderen en jezelf levensvreugde brengt.

Bijvoorbeeld een bakker die heerlijk brood bakt, een telefoniste die mensen vriendelijk te woord staat of een coach die je helpt door je angst heen te breken 😉

Het hoeft niet altijd een betaalde baan te zijn. Je levensdoel kan ook zijn om je kinderen op te voeden tot gelukkige en zelfstandige mensen. Of je levensdoel is om mensen met elkaar te verbinden.

SOMS IS DE TAAK KORT HIER OP AARDE

We hebben allemaal een taak in het leven. De vervulling van onze taak, van ons levensdoel kan lang maar ook kort duren.

Een voorbeeld hiervan is de kleine Tijn, die een aantal jaren geleden met zijn nagellakactie, in zijn korte leven zoveel harten heeft geopend. Hij heeft op een hartverwarmende manier bijgedragen aan de verbinding tussen mensen. Waarom moest hij dan toch zo jong sterven? Hij had hier toch nog veel meer goeds kunnen doen? De ziel van Tijn had een korte taak in dit leven. Zijn taak zat erop, waarna het lichaam sterft maar de ziel blijft.

WAT GEBEURT ER ALS JE DOODGAAT?

Na het over-lijden (het lijden is over) sterft het lichaam. Wat overblijft is dat wat je écht bent, maar wat onzichtbaar is.

BEWUSTZIJN IS WIE JE WERKELIJK BENT

Als je sterft verdwijnt ons lichaam, maar ons bewustzijn, ook wel ziel genoemd, blijft. Bewustzijn kun je niet zien maar het is er wel, net zoals energie en zuurstof in de lucht.

Daarom kunnen mensen het gevoel hebben dat overleden dierbaren nog steeds bij hun zijn. Dat is de energie van de overledene die je op zo’n moment voelt. Je krijgt dan bijvoorbeeld kippenvel of je voelt een koude wind langs je heen gaan of een geliefd huisdier komt je troosten.

Je lichaam sterft maar je ziel blijft springlevend!

ONS LICHAAM IS HET HUIS VOOR ONZE ZIEL

Bij je geboorte krijgt je ziel een lichaam. Dit lichaam heb je nodig om je taak of zielsopdracht te kunnen vervullen. Met je lichaam kun je namelijk in beweging komen, dingen ervaren, ondernemen en in gang zetten. Je kunt met je lichaam letterlijk iets in de wereld zetten en handen en voeten geven.

EEUWIG LEVEN

Als je taak erop zit in dit leven zal je lichaam sterven maar je ziel niet, je bewustzijn blijft altijd springlevend. De ziel kan nog steeds waarnemen, hij is alleen onzichtbaar omdat hij geen lichaam meer heeft.

Wanneer iemand overlijdt gaat de ontwikkeling van de ziel gewoon verder. Een ziel kan er op een bepaald moment voor kiezen een nieuwe taak op aarde te gaan uitvoeren. Op dat moment zal de ziel in een nieuw lichaam geboren worden. Dat is wat we reïncarnatie noemen.

LEEF HET LEVEN!

De angst om dood te gaan ontneemt ons veel levensvreugde en de kans om je leven voluit te leven. Dat is jammer want we zijn juist naar de aarde gekomen om levensvreugde te ervaren en onszelf naar een gelukkig leven te leiden.

Lees hier hoe je angsten overwint

Lees hier hoe je alles uit het leven haalt

Wil jij ontdekken wat je levensdoel is?

Lees hier meer

Wil je graag een energiebehandeling ontvangen?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.

Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!