Angst voor de dood?

Het liefst denken we niet te veel na over de dood, tot het moment dat we ermee te maken krijgen. Met enige regelmatig spreek ik mensen die een dierbare verloren hebben of mensen die bang zijn om ziek te worden en dood te gaan. Of ze zeggen: ‘Voor mezelf kan ik er misschien nog wel vrede mee hebben, maar ik zou het verschrikkelijk vinden voor mijn kinderen en de mensen die ik achterlaat.’

DE ENIGE ZEKERHEID DIE JE HEBT IS DAT JE DOODGAAT

De oma van mijn partner zei altijd: ‘Er is veel oneerlijkheid en ongelijkheid in de wereld maar dood, gaan we allemaal. Al ben je nog zo rijk, je leven is niet met geld te koop’.
De enige zekerheid die we in het leven hebben is dat we doodgaan. Wat onzeker is, is wanneer we gaan.

Persoonlijk geloof ik erin dat je nooit eerder gaat dan wanneer het je tijd is. Maar wanneer is het dan je tijd? Een 4-jarig kind, met het hele leven nog voor zich, dat sterft aan leukemie. Is het dan zijn tijd? Dat is met ons menselijk verstand moeilijk te begrijpen en nauwelijks te bevatten. 

GEEN MENS LEEFT VOOR ZICHZELF ALLEEN

Wij mensen worden geboren met een doel. We komen hier allemaal iets brengen en halen. Het doel is om iets te leren en tegelijkertijd iets bij te dragen aan deze wereld. Iets waarmee je anderen en jezelflevensvreugde brengt.  Een bakker die heerlijk brood bakt, een telefoniste die mensen vriendelijk te woord staat of een coach die je helpt met je angst om te gaan.

Het hoeft niet altijd een betaalde baan te zijn. Je levensdoel kan ook zijn om je kinderen op te voeden tot gelukkige en zelfstandige mensen. Of het levensdoel om mensen met elkaar te verbinden.

SOMS IS DE TAAK KORT MAAR VAN GROTE BETEKENIS

We hebben allemaal een taak in het leven. De vervulling van onze taak kan lang maar ook kort duren.

Een voorbeeld hiervan is de kleine Tijn, die een aantal jaren geleden met zijn nagellakactie, in zijn korte leven zoveel harten heeft geopend. Hij heeft op een hartverwarmende manier bijgedragen aan de verbinding tussen mensen.
Waarom moest hij dan toch zo jong sterven? Hij had hier toch nog veel meer goeds kunnen doen? De ziel van Tijn had een korte taak in dit leven. Zijn taak zat erop, waarna het lichaam sterft maar de ziel blijft.

WAT GEBEURT ER ALS JE DOODGAAT?

Na het over-lijden (het lijden is over en stopt) sterft het lichaam. Wat overblijft is dat wat je écht bent, maar wat onzichtbaar is. 

BEWUSTZIJN IS WIE JE WERKELIJK BENT

Als je sterft verdwijnt ons lichaam, maar ons bewustzijn, ook wel ziel genoemd, blijft. Bewustzijn kun je niet zien maar het is er wel, net zoals energie en zuurstof in de lucht. 

Daarom kunnen mensen het gevoel hebben dat overleden dierbaren nog steeds bij hen zijn. Dat is de energie van de overledene die je op zo’n moment voelt. Je krijgt dan bijvoorbeeld kippenvel of je voelt een koude wind langs je heen gaan of een geliefd huisdier komt je troosten. 

ONS LICHAAM IS HET VOERTUIG VOOR ONZE ZIEL

Bij je geboorte krijgt je ziel een lichaam. Dit lichaam heb je nodig om dingen te kunnen ervaren in dit fysieke leven en je doelen te kunnen vervullen. Met je lichaam kun je namelijk in beweging komen en dingen ondernemen en in gang zetten. Je kunt met je lichaam letterlijk iets in de wereld zetten en handen en voeten geven.

JE LICHAAM STERFT MAAR JE ZIEL BLIJFT SPRINGLEVEND

Als je taak erop zit in dit leven zal je lichaam sterven maar je ziel niet, je bewustzijn blijft altijd springlevend. De ziel kan nog steeds waarnemen, hij is alleen onzichtbaar omdat hij geen lichaam meer heeft.

Wanneer iemand overlijdt gaat de ontwikkeling van de ziel gewoon verder. Een ziel kan er op een bepaald moment voor kiezen een nieuwe taak op aarde te gaan uitvoeren. Op dat moment zal de ziel in een nieuw lichaam geboren worden. Dat is wat we reïncarnatie noemen.

LEEF HET LEVEN!

Als je bang bent om dood te gaan ontneemt dat je plezier en levensvreugde en zal je niet voluit leven. Dat is jammer want we zijn juist naar de aarde gekomen om levensvreugde te ervaren en onszelf naar een gelukkig leven te leiden.

Lees hier hoe je angsten overwint

Je kunt ook direct zelf aan de slag! Lees hier meer over de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven!  Ja, ik ga direct aan de slag!

Een effectieve manier om hardnekkige pijn en angsten te overwinnen is Bio energetische therapie. Lees hier hoe Bio energetische therapie je kan helpen angsten te overwinnen en weer vertrouwen te krijgen in jezelf.

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Wil je meer energie, rust en ontspanning? Laat je begeleiden door EnergieRijk  in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen


Wil je een energiebehandeling ontvangen?
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Online kennissessie ‘Voor een ontspannen en energierijk (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!
Lees hier meer over deze kennissessie

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!