Angst voor de dood?

Het liefst denken we niet te veel na over de dood, tot het moment dat we ermee te maken krijgen. Met enige regelmatig spreek ik mensen die een dierbare verloren hebben of mensen die bang zijn om ziek te worden en dood te gaan. Of ze zeggen: ‘Voor mezelf kan ik er misschien nog wel vrede mee hebben, maar ik zou het verschrikkelijk vinden voor mijn kinderen en de mensen die ik achterlaat.’

DE ENIGE ZEKERHEID DIE JE HEBT IS DAT JE DOODGAAT

De oma van mijn partner zei altijd: ‘Er is veel oneerlijkheid en ongelijkheid in de wereld maar dood, gaan we allemaal. Al ben je nog zo rijk, je leven is niet met geld te koop’.
De enige zekerheid die we dus in het leven hebben is dat we doodgaan. Wat onzeker is, is wanneer we gaan.
Persoonlijk geloof ik erin dat je nooit eerder gaat dan wanneer het je tijd is. Maar wanneer is het dan je tijd? Een 4-jarig kind, met het hele leven nog voor zich, dat sterft aan leukemie. Is het dan zijn tijd? Dat is met ons menselijk verstand moeilijk te begrijpen en nauwelijks te bevatten. 

GEEN MENS LEEFT VOOR ZICHZELF ALLEEN

Wij mensen worden geboren met een doel. We komen hier allemaal iets brengen en halen. Het doel is om iets te leren en tegelijkertijd iets bij te dragen aan deze wereld. Iets waarmee je anderen en jezelflevensvreugde brengt.  Een bakker die heerlijk brood bakt, een telefoniste die mensen vriendelijk te woord staat of een coach die je helpt met je angst om te gaan.

Het hoeft niet altijd een betaalde baan te zijn. Je levensdoel kan ook zijn om je kinderen op te voeden tot gelukkige en zelfstandige mensen. Of je levensdoel is om mensen met elkaar te verbinden.

SOMS IS DE TAAK KORT MAAR VAN GROTE BETEKENIS

We hebben allemaal een taak in het leven. De vervulling van onze taak kan lang maar ook kort duren.

Een voorbeeld hiervan is de kleine Tijn, die een aantal jaren geleden met zijn nagellakactie, in zijn korte leven zoveel harten heeft geopend. Hij heeft op een hartverwarmende manier bijgedragen aan de verbinding tussen mensen.

Waarom moest hij dan toch zo jong sterven? Hij had hier toch nog veel meer goeds kunnen doen? De ziel van Tijn had een korte taak in dit leven. Zijn taak zat erop, waarna het lichaam sterft maar de ziel blijft.

WAT GEBEURT ER ALS JE DOODGAAT?

Na het over-lijden (het lijden is over en stopt) sterft het lichaam. Wat overblijft is dat wat je écht bent, maar wat onzichtbaar is. 

BEWUSTZIJN IS WIE JE WERKELIJK BENT

Als je sterft verdwijnt ons lichaam, maar ons bewustzijn, ook wel ziel genoemd, blijft. Bewustzijn kun je niet zien maar het is er wel, net zoals energie en zuurstof in de lucht. 
Daarom kunnen mensen het gevoel hebben dat overleden dierbaren nog steeds bij hen zijn. Dat is de energie van de overledene die je op zo’n moment voelt. Je krijgt dan bijvoorbeeld kippenvel of je voelt een koude wind langs je heen gaan of een geliefd huisdier komt je troosten. 

ONS LICHAAM IS HET HUIS VOOR ONZE ZIEL

Bij je geboorte krijgt je ziel een lichaam. Dit lichaam heb je nodig om dingen te kunnen ervaren in dit fysieke leven en je doelen te kunnen vervullen. Met je lichaam kun je namelijk in beweging komen en dingen ondernemen en in gang zetten. Je kunt met je lichaam letterlijk iets in de wereld zetten en handen en voeten geven.

JE LICHAAM STERFT MAAR JE BEWUSTZIJN BLIJFT SPRINGLEVEND

Als je taak erop zit in dit leven zal je lichaam sterven maar je ziel niet, je bewustzijn blijft altijd springlevend. De ziel kan nog steeds waarnemen, hij is alleen onzichtbaar omdat hij geen lichaam meer heeft.
Wanneer iemand overlijdt gaat de ontwikkeling van de ziel gewoon verder. Een ziel kan er op een bepaald moment voor kiezen een nieuwe taak op aarde te gaan uitvoeren. Op dat moment zal de ziel in een nieuw lichaam geboren worden. Dat is wat we reïncarnatie noemen.

LEEF HET LEVEN!

Als je bang bent om dood te gaan ontneemt dat je plezier en levensvreugde. Je zult dan niet voluit leven. Dat is jammer want we zijn juist naar de aarde gekomen om levensvreugde te ervaren en onszelf naar een gelukkig leven te leiden.

Lees hier hoe je angsten overwint

Lees hier hoe je alles uit het leven haalt

Ben jij op zoek naar werk dat je energie en plezier geeft?
Lees hier hoe EnergieRijk je kan helpen

Deel dit bericht

2 reacties

  1. De overlijdens in onze familie begonnen in 2001 met de dood van onze 4 jarige Linda, dochter van ons jongste zusje (van 12 kinderen). Onze ouders stierven op oude leeftijd (93 en 86) in 2010 en 2011. Toen ons jongste zusje op 48 jarige leeftijd exact 7 maanden na mijn (onze) vader overleed begreep ik dat heel goed. Ze moest al 11 jaar haar dochter missen en haar beide ouders waar ze al 48 jaar dagelijks was geweest waren er ook niet meer. Linda heeft onze grote familie in de 4 jaar dat ze bij ons was zoveel gegeven. Misschien was dat haar korte taak hier op deze aarde. Inmiddels zijn ook drie broers overleden maar alle zes zitten ze voor altijd in ons hart en zijn ze voor altijd bij ons. Dank voor uw verhaal. Hartelijke groet, Romy Jeltema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!