Als de grond onder je voeten wordt weggeveegd

Dag Monique, tot nu toe heb ik je gevolgd, maar nu haak ik af…….
 
Dagelijks deel ik inspirerende teksten op de Socials, met als doel te inspireren tot een ontspannen en vreugdevol leven. Zo deelde ik onlangs de volgende tekst:
 
‘Je kan niet bepalen welke gedachten in je hoofd opkomen, maar je kan wel bepalen welke daar blijven. Je kan niet voorkomen dat bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden, maar je kan wel bepalen of je je daardoor laat meeslepen. Je kan niet verhinderen dat bepaalde gevoelens jou overvallen, maar je kan wel besluiten ze aandacht te geven of niet. Je kan niet altijd voorkomen dat je slachtoffer wordt, maar je hebt wel altijd de keuze om wel of niet slachtoffer te blijven.’
 
De afgehaakte volger schrijft: ‘Mijn dochter is ernstig ziek en nee, ik ben nooit en nu ook niet slachtoffer van mijn gedachten, maar ze gaan wel met me aan de haal. Ik krijg het gevoel dat ik niet in die maakbare wereld leef. Ik leef in de rauwheid van deze wereld.’
 
Je hoort en leest het steeds vaker. De wet van de aantrekkingskracht, het manifesteren van je eigen perfecte leven. Met de juiste mindset is alles mogelijk. 
 
Als dat zo eenvoudig zou zijn, zou niemand meer in armoede leven en ziek of ongelukkig zijn. De werkelijkheid laat alleen iets anders zien……
 
Is ons leven maakbaar?
 
Ja en nee
 
Nee, omdat er dingen in je leven gebeuren waar je geen invloed op hebt. De ziekte van je kind, het verlies van een dierbare, het verlies van je huis, je werk, je geld. Noem het: pure pech, het lot, karma of de rauwheid van het leven. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. 
 
Als de grond onder je voeten wordt weggeveegd
 
Wanneer je te horen krijgt dat je dochter ernstig ziek is stort je wereld in. Geen mens die in zo’n situatie niet door emoties wordt overspoeld. En natuurlijk kun je op zo’n moment niet positief denken. Je kunt alleen maar denken: Waarom mijn kind? Je beland in een rollercoaster van verdriet, machteloosheid, angst en boosheid. 
 
Het overkomt je, zo oneerlijk en toch gebeurt het. Dit is de rauwheid van het leven.
 
Geef je verdriet de ruimte
 
Je hoeft je niet groot te houden. Je hoeft niet sterk te zijn. Je mag boos zijn. Je mag bang zijn. Doorvoel het en geef het de ruimte. Opgekropt verdriet kan je een leven lang gevangenhouden. Lees hier hoe Bio energetische therapie je hierbij kan helpen
 
Als het leven je om de oren slaat valt er even niets te kiezen
 
Als je overspoeld wordt door verdriet is er geen keuzemoment om je niet te laten meeslepen door je emoties, want dat gebeurt al. Je hebt geen keuze om negatieve gedachtes te laten gaan in plaats van ze continu te herhalen, omdat ze al volledig met je aan de haal zijn. 
 
 En ‘ja’ het leven is tegelijkertijd ook maakbaar
 
We hebben géén invloed op wat ons overkomt of wat ons wordt aangedaan, maar we hebben wél invloed op hoe we ermee omgaan. Nadat we eerst ons verdriet, onze boosheid, onze angstige gedachtes de ruimte hebben gegeven gaan er weer keuzemomenten komen. Hier staat overigens geen tijd voor. Neem altijd de tijd die jij nodig hebt. Er is geen goed en fout. 
 
Je huidige keuzes bepalen hoe je toekomst eruitziet
 
Die keuzemomenten waren er altijd al, maar je gaat ze nu weer zien. Wanneer er dan angstige of negatieve gedachtes in je opkomen, kun je ook weer de ruimte voelen om ze geen aandacht te geven, omdat ze je niet helpen. Je praat jezelf geen angst meer aan en kiest ervoor de negatieve gedachtes niet continu in je hoofd te blijven herhalen. 
 
Je geeft je emoties de ruimte en kiest ervoor je er niet langer meer door te laten meeslepen. 
 
Je bent slachtoffer geworden en maakt de keuze niet langer slachtoffer te zijn.
 
De zonnige kant van het leven kan zich dan heel voorzichtig weer aan je laten zien. Er kan zelfs uit het grote verdriet iets moois ontstaan…….. 
Lees hier hoe EnergieRijk je hierbij kan helpen 

Wil je alvast zelf aan de slag en je levensgeluk verhogen? Verlang je naar een ontspannen en energierijk (werk)leven? Ga nu aan de slag en start vandaag nog met de online cursus ‘Blijvend meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven’

Deel dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!