Alleen praten over je probleem is niet genoeg!

Van nature ben ik een doorzetter. Vroeger zei mijn moeder altijd: ‘Als ons Monique iets in haar kop heeft dan heeft ze het niet in haar kont’.  Het moest en zou gebeuren. Was het niet linksom, dan wel rechtsom of desnoods er dwars doorheen. Ik ging net zolang door totdat ik een manier had gevonden en liet mij door niks of niemand uit het veld slaan. Opgeven was en is voor mij gewoon geen optie.

Ook niet zo gek dus dat ik uiteindelijk ben afgestudeerd als oplossingsgericht coach. 🙂

Het grappige is dat mensen die nu bij mij komen met ongeacht welke hulpvraag er altijd volledig voor willen gaan. Het zijn ook doorzetters en ze nemen de volledige verantwoordelijkheid voor hun eigen levensgeluk. Het zijn mensen die er helemaal klaar mee zijn om nog langer gebukt te gaan onder hun fysieke en/of emotionele klachten en pijnen.

Het zijn mensen die bijvoorbeeld een angst hebben zoals hoogtevrees of smetvrees. Of Mensen die alsmaar bang zijn om ziek te worden en om dood te gaan. Mensen die zich onzeker voelen over zichzelf, over hun functioneren en bang zijn om te falen of de dingen niet goed genoeg te doen. Het moeilijk vinden om nee te zeggen en bang zijn voor gezichtsverlies. Mensen die onder druk staan, geleefd worden, weinig energie hebben, alsmaar moe zijn en uiteindelijk in de steek worden gelaten door hun lichaam.

Het zijn mensen zoals jij en ik. Want laten we nu eerlijk zijn, we kennen allemaal onze angsten, pijnen en verdriet. Maar het zijn wél doorzetters. Mensen die niet langer blijven sukkelen maar écht voluit willen leven in plaats van alsmaar bezig zijn te overleven. Ze nemen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid. Opgeven is geen optie, ze zijn op zoek naar mogelijkheden hoe ze van hun klachten verlost kunnen worden of hoe ze hun problemen kunnen oplossen of loslaten.

Alleen praten is niet genoeg

Een goed gesprek met een vriend of vriendin, waarin je je hart kunt luchten is fijn. Het lost alleen niet altijd al je problemen op en bovendien is niet iedereen een ‘prater’.

Mijn ervaring is dat alleen praten over je problemen tijdrovend is en niet altijd het gewenste resultaat oplevert. We kennen ze allemaal wel mensen die alleen maar kunnen praten over hun problemen, ziektes en ellende. Ze komen geen streep vooruit en zakken steeds verder in hun slachtofferrol.

De snelweg naar een ontspannen leven

Naast dat ik een doorzetter ben, ben ik praktisch en houd ik van eenvoud. Dus niet praten totdat je een ons weegt en vervolgens door de bomen het bos niet meer ziet. Maar korte verhelderende gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze gouden combi zorgt ervoor dat je de weg vooruit weer gaat zien en in staat bent om keuzes te maken die goed zijn voor jou.

Ben jij ook zo’n doorzetter en helemaal klaar met je klachten?

Lees dan hier of Energie Coaching jou verder kan helpen

Zelfs als je geen prater bent kun je verlost worden van je angsten en problemen

Ben je helemaal geen prater en gaan je haren al overeind staan als iemand tegen je zegt: ‘Je zou eens met iemand moeten gaan praten’. Of ben je iemand die graag alles zelf oplost en een ander niet met jouw sores wil belasten?

Lees hier hoe Bio Energetische Therapie je kan helpen

Vrijdagmiddag 1 september workshop ‘Kennismaken met je innerlijk kind’
In deze workshop maak je kennis met je innerlijk kind en ga je stress ontstaan in het verleden neutraliseren.

Lees hier meer over de workshop

Ben je moe en kun je wel wat extra energie gebruiken?

Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling

Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning

Voel je je regelmatig moe, zit je niet lekker in je vel en heb je last van lichamelijke klachten kies dan voor een individuele begeleiding. Door middel van persoonlijke gesprekken gecombineerd met energetische therapie. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie, lichamelijke klachten nemen af en je ervaart meer rust en ontspanning.

Lees hier meer over Energie Coaching

Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’

De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!

Lees hier meer over deze lezing

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!