6 Tips die meer energie en geluk in je leven brengen

Je energieniveau heeft een enorme invloed op de kwaliteit van je leven. Je wordt er immers niet vrolijker van als je ‘s morgens al moe opstaat en overdag niet vooruit te branden bent.

Hieronder vind je 6 tips hoe je je energie kunt verhogen.

Tip 1

Bouw momenten van rust in.
Je kunt je lichaam en geest vergelijken met een batterij, als je deze helemaal uitput, gaat hij snel kapot. Als je mobiel leeg is laad je hem op. Het is belangrijk dat je dit ook met je lichaam en geest doet.
Neem na anderhalf uur werken minimaal tien minuten rust. Ga bijvoorbeeld even rustig zitten en staar vijf minuten uit het raam.

Of neem een tijdschrift en drink een kop thee. Na zo’n rustmoment kun je er weer met volle energie tegenaan!

Tip 2

Zorg dat je voldoende vitamines binnen krijgt.
Een tekort aan bepaalde vitamines kunnen je energie doen afnemen. Bijvoorbeeld een lange winter met weinig zonlicht kan een tekort aan vitamine D veroorzaken.

Andere vitamines die invloed hebben op onze energiehuishouding zijn de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8 en vitamine C. Om een tekort te voorkomen kun je regelmatig een normaal gedoseerde multivitamine slikken.

Eet daarnaast niet te veel, dat maakt je vaak ook moe en eet voeding die je energie geeft en goed verteerbaar is. Zoals groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten, zaden, gevogelte, vette vis, wat vlees, eieren en wat zuivel.

Tip 3

Zorg dat je voldoende slaapt.
Als je te weinig of te lang slaapt word je moe. Van te lang slapen kun je zelfs hoofdpijn krijgen. Gemiddeld hebben we 7 uur slaap nodig. Ontdek wat voor jou het beste is, want hoe lekkerder je slaapt des te meer energie je hebt.

Tip 4

Verminder stress.
Als je gestrest bent voel je de energie wegstromen. Stress vreet energie en put je uit. Om de stress te verminderen kun je bijvoorbeeld gaan sporten, fietsen of wandelen. Daarnaast is het belangrijk om de bron van de stress aan te pakken. Zoek uit waarom je zo gespannen bent en werk aan het verminderen van die spanning.

Tip 5

Adem je energiek.
Zuurstof is ontzettend belangrijk voor een energierijk leven. Als je te weinig zuurstof krijgt voel je je snel moe. Doe een aantal keren per dag onderstaande oefening. Je kunt bijvoorbeeld een alert op je telefoon als reminder gebruiken. 

Adem diep in en trek je schouders helemaal op richting je oren. Houd je adem even vast en laat je schouders en adem in een keer los, adem helemaal uit.

Tip 6

Roep jezelf een halt toe.
Als je jezelf structureel overbelast, stroomt de energie zo uit je lichaam weg. Je gaat maar door en door, nog even zus nog even zo en je raakt oververmoeid. Je kunt minder goed ontspannen, waardoor de batterij nooit goed kan opladen.

Lukt het je niet om jezelf te stoppen en een halt toe te roepen dan kun je de hulp inschakelen van een coach.

Klik hier om meer te lezen over Energie Coaching

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in!

Ja, ik ontvang graag inspiratie voor meer ontspanning, energie en rust!