Soms zijn we boos op alles en iedereen. Boos op je kinderen die niet luisteren. Boos op je vriend(in) die over je roddelt. Boos op het Ikea kastje waarvan de juiste schroeven ontbreken. Boos op je partner die achterstallige klussen laat liggen of niets opruimt. Boos op een collega die al het werk voor jou heeft laten liggen. Boos op je leidinggevende die je werk niet waardeert. Boos op je computer die vastloopt. Boos op een onvriendelijke caissière enz. enz.
Degene op wie je boos bent loopt vrolijk verder
Ook al ben je nog zo boos, de ander voelt zich vaak niet aangesproken door jouw boosheid of is zich van geen kwaad bewust. In de ogen van de ander moet je niet zo moeilijk doen en vooral stoppen met zeuren. Deze opmerkingen en het onbegrip van de ander maken je alleen maar nog bozer……
Boosheid vreet energie en is slecht voor onze gezondheid
Naast dat boosheid een negatieve invloed heeft op ons humeur, vreet het energie. Ook als je je boosheid niet uit en binnen houdt, trekt het je batterij leeg en voel je je moe. Het gaat vaak gepaard met hevige hoofdpijn, onrust en slecht slapen.
Je kunt pas afrekenen met je boosheid als je deze accepteert
Grip op je boosheid krijg je niet door niet meer boos te worden of je boosheid te onderdrukken. Vroeg of laat komt het er dan alsnog in alle hevigheid uit of je vreet jezelf vanbinnen helemaal op. Wat je wel kunt doen is, op het moment dat je boosheid voelt opkomen, deze toelaten zonder direct je boosheid af te reagerenop een ander. In plaats daarvan doorvoel je je boosheid een paar minuten. Wat je kan helpen om rustig te blijven, is om op met afstand naar je boosheid te kijken en deze te benoemen. ‘Dit is een gevoel van boosheid’in plaats van ‘ik ben boos’.Op het moment dat je zegt ‘ik ben boos’, voel je de stoom al uit je oren komen. Door jezelf los te koppelen van je boosheid identificeer je jezelf niet langer met je boosheid en word je rustiger.
Boosheid nodigt uit tot zelfonderzoek
Iedere emotie die zich aandient, dus ook boosheid is een mogelijkheid om iets in jezelf te genezen of te ontwikkelen.Het is een mogelijkheid tot zelfonderzoek. Als je je boosheid hebt doorvoeld en rustig bent, stel jezelf dan de volgende vragen: ‘Wat maakt dat deze persoon of situatie mij boos maakt? Waarom raakt het mij? Is mijn woede terecht? Wat is mijn aandeel erin?
Grip krijgen op je boosheid is niet eenvoudig!
Vaak geloven we dat we alle recht hebben om boos te zijn. Zeker in situaties waarin we gelijk hebben. Door te begrijpen wat jouw boosheid je wil vertellen, leer je jezelf beter kennen en kun je jezelf gaan geven wat je nodig hebt. Op deze manier wordt je boosheid een doorgangnaar een leven met meer vreugde en ontspanning!
Lees hier hoe EnergieRijk jou kan helpen
Lees hier meer over de werking van een energiebehandeling
Kies voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning
Het is mogelijk om een individuele begeleiding te ontvangen in de vorm van persoonlijke gesprekken gecombineerd met een energiebehandeling. Deze combi zorgt voor een snel positief resultaat. Je krijgt meer energie en je zit lekker in je vel.
Lees hier of EnergieRijk jou kan helpen
Lezing ‘Hoe krijg je meer rust, ontspanning en energie in je (werk)leven?’
De oplossing voor een ontspannen en energierijk leven, kunnen we niet met ons verstand bedenken. Als dat het geval zou zijn, zouden we namelijk allemaal ontspannen en gelukkig zijn, want denken kunnen we doorgaans heel goed!